Redactie - 01 juli 2013

Salves Test-divisie en Zorgon sluiten langdurig partnership


Salves, specialist op het gebied van testen, en Zorgon gaan per 1 juli 2013 een langdurige samenwerking aan. Zorgon is gespecialiseerd in consultancy en softwareontwikkeling voor de zorgsector en heeft daarbij een focus op het Elektronisch Zorg Informatie Systeem (EZIS) van de Nederlandse fabrikant ChipSoft.

Gjalt van Dam (foto), directeur van Salves, geeft aan dat Salves al geruime tijd in de zorgsector actief is. “We werken onder meer voor een aantal academische ziekenhuizen en testen daar ook regelmatig het EZIS en aanpalende systemen.” Een intensieve samenwerking tussen Salves en Zorgon zorgt ervoor dat Salves die specialistische kennis in nog meer ziekenhuizen kan inzetten. “Ruim veertig procent van de ziekenhuizen werkt met het EZIS, dus het is een grote markt voor gespecialiseerde spelers.”

Zorgon biedt uitgebreide EZIS-expertise. “Als een ziekenhuis tegen problemen aanloopt bij het gebruik of de configuratie van het EZIS, dan kunnen wij breed adviseren”, stelt Bas van Dijk, directeur van het in 2012 opgerichte Zorgon. “In sommige gevallen zullen we aanraden bepaalde processen in het ziekenhuis te veranderen, in andere gevallen adviseren we juist het softwarepakket anders te gebruiken of er een bepaalde configuratie aan toe te voegen. Zorgon ontwikkelt en implementeert die configuratie dan voor de klant.”

Gjalt van Dam geeft aan dat Salves niet alleen kiest voor Zorgon vanwege hun specifieke softwarekennis, maar juist ook doordat ze businessprocessen in ziekenhuizen goed kennen en weten hoe de software daarop af te stemmen. “Zij zijn de EZIS-specialisten. In de praktijk vullen de beide ondernemingen elkaar aan.”

Zorgon verheugt zich op de samenwerking met Salves, omdat die onderneming een groep dedicated en hoogopgeleide testprofessionals in huis heeft. Bas van Dijk: “Salves beschikt over veel knowhow op testgebied, die ze in samenspraak met de opdrachtgever gebruiken om tot een gestructureerde en tegelijk pragmatische testaanpak te komen, waarbij kosten- en risicobeheersing en het voldoen aan wet- en regelgeving belangrijke factoren zijn.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!