Redactie - 05 juli 2013

Omega Pharma kiest voor EDI-outsourcing van Seeburger


Omega Pharma, specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen, verzorgings- en gezondheidsproducten, heeft gekozen voor de EDI-outsourcingsoplossing van Seeburger, expert in business-to-business integratie. De gestandaardiseerde interface van Seeburger ondersteunt verschillende bestandtypes van Omega Pharma en zet deze om naar het EDI-format. Hierdoor kan Omega Pharma eenvoudig en efficiënt gegevens uitwisselen, zoals facturen, orders en orderbevestigingen, met klanten als Macro B.V. en Albert Heijn. Doordat er één manier van werken is en de informatie eenduidig in te voeren is, wordt zowel op tijd als onderhoud bespaard. Bovendien elimineren de digitale verbindingen de kans op fouten, waardoor ook op kosten wordt bespaard.

Omega Pharma heeft voor outsourcing van EDI gekozen, omdat zij hierdoor geen investeringen hoeft te doen in hardware en software. Ook zijn investeringen in kennis op het gebied van EDI niet nodig, omdat de specialisten van Seeburger de volledige gegevensuitwisseling implementeren en beheren. Het hoge kennis- en expertiseniveau van Seeburger en de persoonlijke aandacht van de vaste contactpersonen was voor Omega Pharma doorslaggevend in de keuze voor Seeburger. Ook het feit dat Seeburger wereldwijd opereert en dus internationale dekking geeft, maar daar tegenover wel een lokale aanpak hanteert, speelde een belangrijke rol.

Joris Kindt, SAP Manager bij Omega Pharma: “Op dit moment sturen we zo’n 7.000 à 8.000 EDI-berichten per maand, dat was ons niet gelukt zonder de oplossing van Seeburger. De communicatie via de EDI-oplossing verloopt zeer goed en voldoet volledig aan onze eisen. Bestaande en nieuwe klanten die daar behoefte aan hebben, sluiten we daarom aan. De uitbesteding van EDI is op flexibele en schaalbare basis uit te voeren, dus met extra klanten kan de implementatie en het beheer van EDI gelijktijdig groeien. Door EDI uit te besteden aan Seeburger, kunnen we ons volledig richten op onze core business en uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers op de groeiende markt voor gezondheidsproducten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!