Redactie - 10 juli 2013

Consortium van LinkiT, Motion10, Bartosz en DiVe wint aanbesteding bij Wigo4it


Een consortium van LinkiT, Motion10, Bartosz en DiVetro is, naast Atos en Ordina, verkozen tot één van de drie partners van Wigo4it, ICT-dienstverlener van de sociale diensten van de vier grote steden in Nederland. De partners gaan Wigo4it voorzien van tijdelijk ICT-personeel en denken mee over ontwikkelingen in de ICT en de dienstverlening van Wigo4it. De samenwerking tussen deze vier ICT-specialisten speelt in op het feit dat complexe veranderingen in ICT steeds meer vragen om een collaboratieve en specialistische aanpak. Op 1 juli zijn de mantelovereenkomsten voor de inhuur van tijdelijk ICT-personeel van start gegaan.

LinkiT is specialist in IT-staffing, systeemontwikkeling en technische beheervraagstukken en is tevens penvoerder van het consortium. Motion10 is een specialist op het gebied van portaal- en integratietechnologie. DiVetro is specialist in requirements management (informatieanalyse), sourcing- en regievraagstukken en Bartosz is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van testen en testmanagement. De overeenkomsten gelden voor twee jaar, met tweemaal een verlengingsoptie van een jaar. Wigo4it heeft de leveranciers via een niet-openbare Europese aanbesteding geselecteerd.

“We zijn uiteraard enorm blij met deze gunning”, zegt Eric Holierhoek (foto), director van LinkiT. “We hebben er heel bewust voor gekozen om met een consortium van specialisten in te schrijven. Wij bieden Wigo4it hiermee een echt partnership. We zijn blij dat dit in onze inschrijving herkend is.”

Patrick Rikken, directeur van Divetro, voorspelt dat gezamenlijke inschrijvingen van specialistische partijen in de toekomst vaker zullen plaatsvinden. “We zien al jaren een tendens dat de behoefte aan echte specialisten exponentieel groeit. IT-landschappen worden steeds complexer en eindgebruikers steeds kritischer. Klanten willen vaker en sneller geholpen worden met bedrijfskritische en specialistische toepassingen.”

John de Goei, partner bij Bartosz, vult daarop aan: “Innovatieve ontwikkelingen, waaronder de transitie naar Agile werken, vragen om specialisten met de juiste kennis en ervaring. Met name in de dienstverlening van Wigo4it is het van groot belang steeds weer kwalitatief hoogwaardige producten te leveren.”

“Als generalist is het moeilijker om waarde toe te voegen”, stelt Bob de Jong, van Motion10. “Met dit consortium dekken we het hele spectrum van de inhuurbehoefte bij Wigo4it met echte specialisten.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!