Redactie - 11 juli 2013

ASP4all doet ICT-beheer TNO-GDN


Managed Hosting-specialist ASP4all gaat het ICT-beheer van de Geologische Dienst Nederland verzorgen; een belangrijke component hierin is de Basisregistratie Ondergrond (BRO).

Met de BRO regelt de overheid de informatievoorziening van publieke gegevens over de ondergrond in één centrale database. De Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO, ontwikkelt het informatiesysteem van deze basisregistratie in opdracht van de overheid. ASP4all gaat voor het informatiesysteem een geavanceerde Private Cloud-oplossing leveren, waarbij TNO-GDN een grote mate van flexibiliteit zal ervaren.

Met het voorstel voor deze oplossing kreeg ASP4all de door TNO-GDN uitgeschreven aanbesteding definitief gegund. Beide partijen tekenen een driejarig contract met een optie op nog eens tweemaal drie jaar. TNO-GDN kiest voor een innovatieve partij die strategisch kan meedenken en adviseren over de ontwikkelingen in de ICT-wereld – een belangrijk onderdeel van de aanbesteding. Belangrijk bij de keuze van TNO-GDN was de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding die ASP4all biedt.

Concreet zal ASP4all gaan zorgen voor de levering en het technische beheer van een virtualisatielaag voor de meer dan honderd TNO-GDN-servers. Daarnaast regelt het bedrijf de inrichting en het technische beheer van de gebruikte relationele databases. Ook verzorgt de Managed Hosting-specialist de levering en het technisch beheer van de benodigde hardwarecomponenten en de koppeling met de interne TNO-GDN-netwerkinfrastructuur.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!