Redactie - 22 juli 2013

Cam IT Solutions mag werkplekken en dataopslag van Meander Medisch Centrum verhuizen


Cam IT Solutions, een kennisorganisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van facilitaire datacentra, verhuist een groot deel van de ICT-omgeving van Meander Medisch Centrum naar het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort, zonder de continuïteit te doorbreken. Het gaat hierbij om de inrichting van circa 2.500 werkplekken en dataopslag in zowel een intern als extern datacentrum.

Beide partijen zijn een servicecontract van zes jaar overeengekomen. Bij de verhuizing maakt Cam gebruik van het CAMCUBE|CLOUD-platform, waarmee Meander beschikt over een totaaloplossing voor zowel storage en servers, als individuele werkplekken. De verhuizing van het datacenter waarop het CAMCUBE|CLOUD-platform draait is naar verwachting in september 2013 afgerond.

Cam grijpt de verhuizing onder meer aan om Meander voor te bereiden op de toekomstige eisen die het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) aan zorginstellingen zal stellen. Daarbij zorgt Cam ervoor dat de continuïteit van het oude systeem gewaarborgd blijft en houdt het bedrijf rekening met de ICT-eisen op het gebied van workflow, applicaties en software. Verder rust Cam de nieuwe vestiging uit met flexibele werkplekken, zodat medewerkers op meerdere plekken kunnen inloggen. Doordat alle data van Meander op het CAMCUBE|CLOUD-platform staat opgeslagen en deze niet verlaat, voldoet Meander ook aan de NEN7510-norm op het gebied van informatiebeveiliging binnen de zorgsector – zelfs bij toegang vanaf mobiele apparaten.

Binnen het contract met Meander is ook CAMCUBE|SERVICES inbegrepen. Hieronder valt een SLA voor 24x7 instandhouding, optimalisatie, ontwikkeling en innovatie van de IT-infrastructuur. Daarnaast draait het platform van Cam niet alleen in het datacenter op de nieuwe locatie zelf, maar ook in een datacenter in de regio. Hiermee is de continuïteit van het topklinische ziekenhuis nog beter gewaarborgd.

“De relatie tussen Cam IT Solutions en Meander Medisch Centrum gaat inmiddels al een flink aantal jaren terug”, aldus Vincent van Luling, Manager I&A bij Meander Medisch Centrum. “De samenwerking is in 2012 nieuw leven ingeblazen met de gunning van het huidige project aan Cam. In de aanloop hier naartoe heeft Cam zich voor Meander Medisch Centrum wederom bewezen als een bijzonder capabele en betrouwbare partij met grote betrokkenheid en drive. Tijdens de realisatie, die nu nog in volle gang is, heeft Cam de verwachtingen tot dusver volledig waargemaakt. Wederom zeer capabel en betrouwbaar, maar bovendien ook op een goede manier flexibel en bijzonder prettig om op alle niveaus mee samen te werken.”

“De producten en diensten van Cam zijn een belangrijke randvoorwaarde in het mogelijk maken van de verhuizing van Meander en daar zijn we zeer trots op”, zegt Willem Drijver (foto), CEO van Cam IT Solutions. “Dankzij onze totaaloplossing CAMCUBE|CLOUD beschikt Meander over een platform waarmee de veiligheid en continuïteit perfect zijn gewaarborgd”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!