Advantive implementeert Forefront Identity Manager (FIM) bij ROC Leeuwenborgh
24-07-2013

Advantive implementeert Forefront Identity Manager (FIM) bij ROC Leeuwenborgh


In februari 2013, schreef ROC Leeuwenborgh een aanbesteding uit. De organisatie wilde Microsofts Forefront Identity Manager implementeren om haar systeembeheer te upgraden. In juni leverde ICT dienstverlener Advantive de eerste fase op. Deze concentreert zich op het gegevensbeheer van de meer dan 800 medewerkers.

In de volgende fase zal FIM uitgerold worden voor het beheer van de gegevens van de circa 7500 leerlingen. Özgür Yigit, ICT Consultant bij ROC Leeuwenborgh, is vooral enthousiast over de Microsoft expertise van Advantive. “We willen naast FIM nog andere Microsoft oplossingen invoeren. We doen dat het liefst met één partij, die vanuit een brede expertise samenhang van de verschillende oplossingen kan garanderen. Advantive kan dat waarmaken.”

Met de implementatie van Forefront Identity Manager wordt de ICT-afdeling van ROC Leeuwenborgh ontlast. Want FIM biedt medewerkers de mogelijkheid om self-service identiteitstaken te vervullen; het verbetert de security door slim management over identititeiten, credentials en resources en het verhoogt de flexibiliteit via automatisering, self-service en uitbreidbaarheid. Özgür Yigit: “Voorheen moesten we de data van een nieuwe medewerker in verschillende systemen invoeren. Kost veel tijd en je hebt een in elk systeem een foutkans. We wilden naar één pakket om een aantal systemen te provisioneren. Nu voeren we centraal de gegevens in en zijn we klaar. Waarschijnlijk gaat ROC Leeuwenborgh in 2014 een nieuw HR-pakket invoeren, waar FIM op moet aansluiten. Dan kunnen we ook de selfservice van de medewerkers optimaliseren. Maar dat is later.

Advantive is een ICT dienstverlener met een focus op Microsoft technologie met 65 professionals verdeeld over twee vestigingen in Nederland en België. Als Microsoft Gold Partner ondersteunt Advantive organisaties bij de transitie om slimmer te werken door Microsoft oplossingen op een innovatieve manier te implementeren en te adopteren. Naast het bedenken en bouwen van oplossingen, faciliteert Advantive ook beheer van ICT omgevingen. Dagelijks doet Advantive proactief het beheer van 80.000 werkplekken in Nederland en België.

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security