IBM beheert applicaties Ministerie van Economische Zaken
29-07-2013
Deel dit artikel:

IBM beheert applicaties Ministerie van Economische Zaken

IBM heeft een overeenkomst met het  te hebben getekend voor het beheer van een groot deel van de applicatie-omgeving van het Ministerie.

In een initiële contractperiode van 4 jaar zal IBM het applicatiebeheer en onderhoud verzorgen, met als doel om kosten te besparen en kwaliteit van het applicatieportfolio te verbeteren.In het kader van deze overeenkomst zal IBM de komende 4 jaar ondersteunende werkzaamheden uitvoeren bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) voor meer dan 350 applicaties in verschillende functionele domeinen van Economische Zaken. Dit betreft ondersteuning op generieke pakketsoftware, maatwerkapplicaties op basis van standaard pakketten als ook volledige maatwerkapplicaties.

IBM is de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer, klein onderhoud en releasematig onderhoud van deze applicaties. Tot de overeenkomst behoort ook het moderniseren van het applicatieportfolio en het stroomljnen van de beheeractiviteiten, waardoor het beheer van de applicatieportfolio voor het EZ beter en goedkoper kan worden uitgevoerd. Daarnaast past deze uitbesteding in de strategie van DICTU om een vooraanstaande applicatiebeheeromgeving van de Rijksoverheid te worden.

“IBM is verheugd dat onze duurzame samenwerking met de Nederlandse overheid door deze opdracht verstevigd zal worden”, zegt Hans Deijkers van IBM.

Over DICTU DICTU verzorgt alle ICT-activiteiten binnen het ministerie van Economische Zaken. Het gaat hierbij om diensten op het gebied van applicaties (ontwikkeling, beheer en onderhoud) en werkplekken (kantoorautomatisering, beheer). Deze ICT-diensten worden uitgevoerd voor het kerndepartement én de uitvoerende diensten van EZ. De toegevoegde waarde van DICTU ligt dan ook in de kennis van en ervaring met de primaire processen van de opdrachtgevers. Je kunt dan denken aan de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), Agentschap NL en Agentschap Telecom.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer