Redactie - 08 augustus 2013

BPSolutions levert Nederlandse Retail bank een IBM SAP HANA Disaster Recovery (DR) cluster


BPSolutions heeft bij een Nederlandse Retail bank de eerste IBM SAP HANA Disaster Recovery (DR) cluster geïmplementeerd. Deze oplossing is Nederlands grootste SAP HANA omgeving en is gebaseerd op een twin-datacenter oplossing waarbij schaalbaarheid, beschikbaarheid en continuïteit als noodzakelijke randvoorwaarden zijn ingevuld.

SAP HANA is het vlaggeschip van SAP op het gebied van high-performance database technologie. Deze oplossing maakt het mogelijk om met standaard applicaties van SAP een sterke verbetering van de performance te realiseren voor eindgebruikers, waarbij verwerking van grote hoeveelheden data met korte doorlooptijden één van de belangrijkste kenmerken is.

“Wij hebben als SAP service partner en IBM Premier Business Partner, de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in kennis van SAP en SAP appliances. Daarmee is een behoorlijk track record opgebouwd van SAP klanten die gebruik maken van de infrastructuur en software oplossingen van IBM voor SAP met een specialisatie op SAP BWA en SAP HANA.”, aldus Mark de Groot (foto), Algemeen Directeur van BPSolutions.

BPSolutions leverde voor dit project het conceptontwerp, de installatie en configuratie en heeft de technische projectleiding verzorgd. Het Disaster Recovery (DR) cluster is gebaseerd op IBM hard- en software technologie en bestaat uit 28 krachtige IBM System x 3950 servers op basis van Linux en het unieke en uiterst schaalbare IBM General Parallel File System (GPFS).

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!