Redactie - 23 augustus 2013

Ciber implementeert Microsoft Dynamics AX 2012 bij Rederij Anthony Veder


ICT-consultancy bedrijf Ciber Nederland heeft Microsoft Dynamics AX geïmplementeerd bij Anthony Veder Group, een Rotterdamse rederij gespecialiseerd in het vervoer van vloeibaar gas met tankers. De nieuwe oplossing verbetert het inzicht in de financiën en processen, aldus de twee bedrijven.

Om verdere groei te kunnen realiseren besloot het bedrijf om de huidige IT-oplossing voor finance, chartering en operations te vervangen door een geavanceerde 'best-of-breed' oplossing, bestaande uit Microsoft Dynamics AX 2012 (finance en accounting) en Veson IMOS (chartering en operations).

Anthony Veder bestaat uit meer dan veertig verschillende rechtspersonen. Daarom was multi-company-functionaliteit een belangrijk criterium bij de keuze voor Microsoft Dynamics AX 2012. Zo biedt Dynamics AX multi-company views voor bijvoorbeeld alle leveranciers- en klanttransacties. Bovendien sprak de flexibiliteit en open architectuur van de software Anthony Veder erg aan. Een groot voordeel van Microsoft Dynamics AX is dat het eenvoudig te integreren is met andere applicaties. De modules die door Ciber zijn geïmplementeerd zijn: Financial Management, Consolidation/Elimination, Accounts Receivable, Accounts Payable, Fixed Assets, Project, Centralized Payment en Banking.

Door: Witold Kepinski  


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!