Redactie - 22 augustus 2013

Rochdale bespaart 15% op IT-kosten door cloudoplossing Centric


De Amsterdamse woningcorporatie Rochdale stapt met de Adaptive Infrastructure Services (AIS) van Centric over naar IT uit de cloud en bespaart daarmee de komende vijf jaar naar eigen zeggen 15% op kosten voor IT-infrastructuur en het beheer ervan.

Om de komende jaren goed om te kunnen gaan met de veranderende markt voor woningcorporaties, vroeg Rochdale om een flexibele, schaalbare IT-infrastructuur. Dit voorkomt dat Rochdale investeert in overbodige capaciteit of in de toekomst juist capaciteit tekort komt. De corporatie betaalt dus nooit meer dan nodig en kan eenvoudig meer of minder werkplekken, rekenkracht of applicaties gebruik laten maken van de IT-omgeving, aldus Centric. KPMG Shared Services & Outsourcing Advisory heeft Rochdale bij het traject begeleid.

Met de keus voor de Adaptive Infrastructure Services van Centric is Rochdale volgens de dienstverlener één van de eersten binnen haar markt die de stap naar op cloud gebaseerde outsourcing maakt. De beheerde cloud-oplossing van Centric zorgt voor een hoge beschikbaarheid van de informatievoorziening. Daardoor kan Rochdale zich meer op de bedrijfsvoering richten in plaats van op de technische complexiteit van IT. 

De samenwerking tussen Centric en Rochdale startte nadat Rochdale vijf jaar geleden Centric selecteerde voor de levering en het beheer van haar IT-infrastructuur. Zowel de aansluiting van de dienstverlening van Centric op de bedrijfsvoering van Rochdale als de culturele match onderschrijven deze samenwerking. Ongeveer twee jaar geleden zijn beide partijen daarom vooruit gaan kijken naar verdere modernisering van de IT-omgeving.

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!