Redactie - 27 augustus 2013

Gemeente Tilburg kiest voor Makelaarsuite van PinkRoccade LG


De gemeente Tilburg kiest voor Makelaarsuite, een oplossing voor gegevensdistributie binnen gemeenten en samenwerkingsverbanden. Dat is de uitkomst van een uitgebreide aanbesteding waarbij PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, bijna de maximale score behaalde. De gemeente Tilburg schakelt PinkRoccade in voor de levering, implementatie, ondersteuning en het onderhoud van de oplossing.

Onderdeel van de aanbesteding was een Proof of Concept (POC) waarbij de gemeente Tilburg alle gestelde eisen uit het aanbestedingsbestek toetste in de praktijk. Die werd succesvol afgerond, waarna Tilburg Makelaarsuite definitief selecteerde. Een belangrijke reden voor de keus is de onderscheidende functionaliteit die de suite biedt voor samenwerkende gemeenten. Makelaarsuite zal worden ingezet om de regiofunctie van Tilburg te faciliteren en verder vorm te geven. Gegevensdistributie krijgt hiermee een steeds strategischer rol binnen gemeentelijke organisaties.

Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government ondersteunt gemeenten bij de overgang naar de nieuwe, netwerkgedreven overheid door informatietechnologie daarbij een vormgevende én uitvoerende rol te geven. De oplossing biedt functionaliteit voor een enterprise servicebus, datadistributie en het integraal raadplegen van geografische en administratieve informatie binnen zowel de gemeentelijke bronnen als de landelijke basisregistraties. Een belangrijke functie van de Makelaarsuite bij de gemeente Tilburg is het synchroniseren van de gegevensdistributie binnen een applicatielandschap met software van verschillende leveranciers. Daarnaast biedt Makelaarsuite een koppeling met de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG).


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!