Redactie - 28 augustus 2013

HP 3PAR StoreServ Storage garandeert beschikbaarheid van onderzoeksdata


Onderzoekslaboratorium KeyGene heeft het beheer van, voor de organisatie, elementaire data heeft versterkt met HP 3PAR StoreServ Storage. Hiermee kan KeyGene de complexe moleculaire genetische en genomische onderzoeken die de kern van het bedrijf zijn ondersteunen.

KeyGene doet onderzoek en levert producten die inspelen op de behoefte aan stabiliteit op het gebied van gewasopbrengst, kwaliteit en gezondheid en focust op de verbetering van gewassen op het gebied van voedsel, veevoeding, brandstof, vezels, bloemen en “fun”. Het hoofdkantoor bevindt zich in Wageningen, met een dochterbedrijf in Rockville, Maryland, VS. KeyGene heeft meer dan 130 werknemers die strategisch en praktisch onderzoek doen.

‘’Het behouden en veilig opslaan van “big data” is cruciaal voor ons onderzoek. Onze onderzoekers moeten deze data ook snel kunnen benaderen”, aldus Dr. Roeland van Ham, VP Bioinformatics KeyGene. “De HP 3PAR StoreServ Storage oplossing biedt deze functies en –dankzij de thin technologieën- helpt het ons om de steeds groeiende data bij te houden. In combinatie met de HP StoreEver Tape en het Quantum StorNext File System, hebben wij nu een oplossing die ons in staat stelt om onderzoeksdata op te slaan, makkelijk toegankelijk te maken en te bewaren op een kostefficiënte en gebruiksvriendelijke manier.’’

Het HP 3PAR StoreServ 7400 Storage systeem met Quantum StorNext software behoudt KeyGene’s data integriteit door maximale veerkracht, beschikbaarheid en prestaties te leveren. Hierdoor kan KeyGene snel nieuwe onderzoeksontwikkelingen in gang blijven zetten en kan de enorme toename van data daarbij ondersteund en beschermd worden.

HP 3PAR StoreServ’s Thin Provisioning software beperkt de kosten door KeyGene alleen diskcapaciteit aan te laten schaffen wanneer dat echt nodig is. Geautomatiseerd en gecentraliseerd beheer ontlast KeyGene’s IT team van vervelende handmatige administratie, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en de kans op fouten wordt verkleind.

Om verzekerd te zijn van dataveiligheid, creëert de high-density HP StoreEver MSL6480 Tape Library automatische back-up tapes voor off-site archivering.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!