Redactie - 06 september 2013

Ziut verlengt contract met Cegeka


Ziut, leverancier van openbare verlichting, verkeerssystemen en camerabewaking, heeft zijn outsourcingcontract met Cegeka met vier jaar verlengd. De doelstelling is de dienstverlening te vereenvoudigen om daarmee besparingen te bereiken, waarbij ook gekozen is voor een bonus-malussysteem. Tegelijk zal de dienstverlening op hetzelfde niveau blijven en gaat Ziut naar een compleet nieuwe omgeving migreren. Het contract vertegenwoordigt een waarde van 7 miljoen euro.

“Het huidige contract liep drie jaar en zou eind dit jaar verlopen”, zegt Zander Colaers, directeur Outsourcing bij Cegeka, “Ziut heeft met ons bekeken hoe het op zijn ICT-uitgaven kan besparen en tegelijkertijd toch kan vernieuwen. Wij hebben een voorstel uitgewerkt met als belangrijkste actiepunten een migratie naar Office 365, de eliminatie van de ‘thin clients’, de uitfasering van de Citrix-omgeving en het samen opnieuw beoordelen van SLA’s.”

Hybride cloud
Cegeka integreert publieke en private clouddiensten bij Ziut en bedrijfskritische data blijven toevertrouwd aan Cegeka’s datacenters. Tegelijkertijd drukt Ziut de kosten door de Citrix-omgeving af te bouwen en om te schakelen naar public cloud computing met Office 365, SharePoint Online en Exchange Online. Dankzij de glasvezelverbindingen op alle Ziutlocaties krijgen medewerkers een rijke gebruikservaring. De 450 laptops draaien op Windows 8 en zijn voorzien van een camera en microfoon. Ziut overwoog al geruime tijd de aankoop van een toepassing voor videoconferencing. Via Lync, onderdeel van Office 365, kunnen medewerkers nu chatten, bellen, schermen delen en videoconferences opzetten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!