Redactie - 07 september 2013

MyBrand beheert SAP-omgeving van De Koninklijke Nederlandse Munt


De Koninklijke Nederlandse Munt, de officiële producent van het Nederlandse muntgeld, heeft het complete beheer van zijn SAP-systeem, functioneel én technisch, bij myBrand neergelegd.

Aan deze beslissing is een intensief selectietraject voorafgegaan, dat door myBrand glansrijk werd gewonnen. Daarmee heeft de SAP-specialist een nieuwe koninklijke naam toegevoegd aan zijn toch al koninklijke clientèle.

De Koninklijke Nederlandse Munt, een van de oudste bedrijven van ons land, slaat euromunten in opdracht van de Nederlandse staat. Daarnaast produceert het (circulatie)munten voor centrale banken van andere landen, alsook munten, penningen en muntgerelateerde producten voor (inter)nationale verzamelaars, handelaars en zakelijke klanten.

Om de verdere groei van de organisatie mogelijk te maken, liet de Koninklijke Nederlandse Munt in 2010 SAP implementeren. De partij die de implementatie deed, nam ook het beheer op zich. Om het beheer meer te structureren, ging de muntexpert in 2012 op zoek naar een nieuwe beheerpartner. De keuze viel op myBrand. De doorslag gaf een gesprek met de (toenmalige) CFO en ICT-manager van Gazelle, die - tot grote tevredenheid - een vergelijkbaar systeem bij de SAP-dienstverlener in beheer hadden gegeven.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!