Redactie - 13 september 2013

Vancis gaat infrastructuur hosten van Stichting Bibliotheek.nl (BNL)


IT-dienstverlener Vancis gaat de infrastructuur hosten van Stichting Bibliotheek.nl (BNL). Vancis verzorgt de transitie van de systemen van BNL naar haar datacenters en neemt ook het technisch beheer van de systemen en databases op zich. Daartoe hebben de partijen een contract getekend voor twee jaar met de optie tot verlenging.

BNL ontwikkelt en beheert verschillende landelijke diensten voor de de 168 openbare bibliotheken. Voorbeelden zijn een centraal beheerde website-infrastructuur, een datawarehouse en een nationale bibliotheekcatalogus. Doordat de bibliotheken grotendeels autonoom zijn, is er een grote verscheidenheid in het gebruik van websites en systemen. BNL werkt op dit moment aan een landelijke digitale infrastructuur die de Nederlandse bibliotheekvoorzieningen online toegankelijker maakt.

“Informatie verstrekken zit in onze genen, mede gezien het feit dat onze roots in het onderwijs en de wetenschap liggen”, zegt Paul van Roozendaal (foto), algemeen directeur van Vancis. “Wij zijn dan ook erg blij met een klant als BNL. Hun systemen staan binnenkort veilig in onze cloud-omgeving. En ook het beheer is straks in goede handen bij ons team van specialisten. We kijken uit naar het moment dat de Nederlandse openbare bibliotheken via onze servers hun leden van informatie voorzien.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!