Redactie - 20 september 2013

CGI wint cyber security contract van 6 miljard dollar bij Department of Homeland Security


CGI Federal levert in een nieuw Blanket Purchase Agreement (BPA) continue diagnose- en beveiligingstools voor cyber security en Continuous Monitoring as a Service (CMaaS) voor het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS). Het meervoudige contract heeft een maximale waarde van 6 miljard dollar over een periode van vijf jaar.

Meer dan 20 federale overheidsinstanties in de VS zullen profiteren van de IT-netwerkbeveiligingsdiensten onder dit meervoudige contract. CGI zal het DHS helpen bij het beveiligen van de gedeelde overheidsnetwerken door IT-diensten en -tools te leveren voor de implementatie van het Continuous Diagnostic and Mitigation-(CDM-)programma van het DHS. Het CDM-programma is ontwikkeld om IT-netwerken van overheden te beschermen tegen cyberdreiging door continue sensoren, diagnoses, beveiligingstools en CMaaS-diensten beschikbaar te stellen voor monitoring. Op die manier wordt het veiligheidsniveau van de overheidsnetwerken verhoogd. Federale en lokale overheden in de VS kunnen ook profiteren van de geavanceerde diensten onder dit contract, aldus CGI.

CGI biedt een aanpak op maat voor informatiebeveiliging. Hierdoor kunnen klanten kiezen om ofwel optimaal rendement te halen uit hun huidige IT-beveiligingsinvesteringen, ofwel te profiteren van tools en diensten in de Cloud-omgeving van CGI met het Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMPSM), Joint Authorization Board (JAB) en ‘provisional authority to operate’ (P-ATO) of om hun eigen beveiligingstools en -systemen te combineren met CGI-diensten. CGI kan haar klanten ook voorzien van de Configuration Management Database voor geavanceerd hardware- en softwaremanagement, malware-detectie en -preventie, dreigingsdetectie en risicobeperking en geautomatiseerde kwetsbaarheidsbeperkings- en -herstelmaatregelen.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!