Redactie - 14 oktober 2013

Vencomatic Groep beveiligt netwerk met WeSecure


Vencomatic Groep beveiligt zijn netwerk met beveilingsoplossingen van IT-security specialist WeSecure. Het gaat hierbij om een twee Palo Alto Networks next generation firewalls en een Barracuda spamfilter. 
 
De Uitdaging
De Venco Groep is een familie bedrijf met innovatieve merken in de pluimveesector. De merken van de Venco Groep zijn gestationeerd in Nederland en profiteren van de beschikbare kennis in Nederland. Met het eveneens in Nederland gevestigde onderzoekscentrum KempenKip speelt de Venco Groep ook een actieve rol in het faciliteren van pluimveeonderzoek in Nederland. Door de sterke groei werden de diverse gebouwen van Venco Groep ondergebracht binnen één groot gebouw in het Brabantse Eersel en een gebouw in Aalten. Hierbij moest de netwerkomgeving gemoderniseerd en geconsolideerd worden met de modernste security technologie, aldus Koen Boor, CIO Venco Groep . “De nieuwe campus van de Venco groep is ontstaan uit het samengaan van verschillende bedrijven en afdelingen. We zijn van vijf verschillende gebouwen naar één hoofdkantoor en bijkantoor gegaan. Dat had uitdagingen, we hadden bijvoorbeeld te veel switches. In beide kantoren staat een datacenter, de twee datacenters zijn met glasvezel aan elkaar verbonden. De IT-afdeling moest gecentraliseerd waarbij we gebruik wilden maken van de nieuwste en beste netwerkbeveiliging.”

De Oplossing 
De IT-afdeling van Venco Groep koos voor een totale netwerkbeveiligingsoplossing die geleverd werd door IT-dienstverlener WeSecure. De oplossing bestaat uit twee Palo Alto Networks 500 next generation firewalls, die passen in één cluster rack en die te beheren zijn vanuit één console. Daarnaast is er gekozen voor een spamfilter van Barracuda Networks die al het e-mail verkeer in Windows Exchange filtert. Ron Feddema, Team Systeembeheer van Venco Groep: “We hebben diverse security appliances bekeken die door WeSecure werden aanbevolen. Uiteindelijk kwam de nieuwste generatie Palo Alto Networks 500 firewall als beste uit de bus. Al het internetverkeer gaat nu via de Firewall van Palo Alto Networks 500. Koen Boor vervolgt: “We hebben voor Palo Alto Networks gekozen, omdat de firewall op applicatie niveau in plaats van block file beveiligt. Daardoor zijn onze SAP ERP en CRM applicaties veel beter beveiligd. Daarnaast hebben we een Barracuda Spam & Virus 400 appliance aangeschaft die Microsoft Exchange mailservers filtert op spam. Het was geen goedkope oplossing, maar wel de beste. We moesten echt investeren in een sterke beveiligde IT-omgeving.”

Het Resultaat
De Palo Alto Networks firewall 500 en Barracuda appliance 400 functioneren naar volle tevredenheid, aldus CIO Koen Boor. “Barracuda filtert 80 procent van de e-mail dieals spam wordt tegengehouden. Vooral tijdens de kerstdagen komt er veel spam binnen, zoals ‘kerstgroeten’. De Palo Alto Firewall 500 presenteert nauwkeurige informatie wat er op het netwerk gebeurt. We krijgen dankzij de Application Visibility and Risk (AVR) rapportages een goed en helder realtime informatie overzicht. Dat is inclusief top 5 lijstjes, zoals welke websites veel worden gebruikt. We kunnen verder precies zien wat eindgebruikers doen en welke (online) applicaties en websites ze gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld precies zien welke gebruikers externe opslagmedia gebruiken, zoals Dropbox. We hebben bijvoorbeeld werknemers die data met klanten in het buitenland delen. Dankzij de deep packet inspection en data leak prevention (dlp) technologie van Palo Alto Networks kunnen we belangrijke documenten, zoals patenten, beveiligen en scannen op malware. We zien wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Als we gevaren zien, kunnen we direct ingrijpen. Je kunt heel gedetailleerd het dataverkeer in de gaten houden. Het is overigens niet de intentie om de gebruiker te controleren, maar wel om een veilige werkplek te creëren. Venco Groep is een tevreden gebruiker van de oplossingen die door WeSecure zijn geleverd. Palo Alto Networks firewall biedt goede applicatie bescherming, inzichtelijke rapportages en is eenvoudig te beheren en aan te passen Venco heeft nu meer controle over alle applicaties op het netwerk. Daardoor kunnen we de veiligheid van data en gebruikers beter garanderen. Daarnaast is het beheer door een nieuwe inrichting aanzienlijk vereenvoudigd. Ik zou Palo Alto Networks next generation firewall aan andere CIO’s zeker aanbevelen.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!