KZA wint testcontra?ct Belastingd?ienst
11-11-2013
Deel dit artikel:

KZA wint testcontra?ct Belastingd?ienst


In het aanbestedingstraject van de Belastingdienst voor de inkoop van ICT-diensten is het onderdeel ‘Testen en Testmanagement’ gegund aan het samenwerkingsverband van de testspecialisten KZA en SQS en nog twee andere partijen.

Dit betekent dat de combinatie KZA en SQS vanaf 1 januari 2014 een mantelpartij is van de Belastingdienst. Dat houdt in dat de Belastingdienst een groot deel van haar testen en testmanagement activiteiten door KZA en SQS zal laten uitvoeren. De keuze is op de combinatie KZA en SQS gevallen omdat deze partijen over de vereiste expertise beschikken, het gewenste volume kunnen leveren en hun interne processen op orde hebben, zo meldt KZA.

KZA is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), de grootste vertical market software onderneming van de Benelux, en is expert op het gebied van informatiebeveiliging, IT-prestatieverbetering en testen. Software Quality Systems Nederland maakt deel uit van de SQS Group. Beide bedrijven zijn in het kader van het aanbestedingstraject van de Belastingdienst een samenwerking aangegaan. Samen met SQS is KZA in staat de door de Belastingdienst gewenste volumes te leveren op testgebied.

“Het winnen van het contract als mantelpartij bevestigt onze kwaliteiten eens te meer en biedt mogelijkheden om de relatie met de Belastingdienst verder te verdiepen en zo de grote integrators ver achter ons te laten. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking waardoor we, samen met SQS, de Belastingdienst nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden als het gaat om een betrouwbare informatievoorziening en effectieve ontwikkeling hiervan”, zegt Ronald Kasteel (foto), Algemeen Directeur van KZA.

Met de overeenkomst krijgt de dienstverlening van KZA aan de Belastingdienst een nieuwe wending. KZA voert namelijk al sinds de oprichting in 1995 opdrachten uit bij de Belastingdienst, maar die opdrachten liepen steeds via andere partijen. Het winnen van dit contract was tot nu toe voor KZA echter niet mogelijk vanwege de manier van aanbesteden. Nu de Belastingdienst gekozen heeft voor een aanbesteding die gericht is op kwaliteit per functiegebied, is een mantelovereenkomst mogelijk geworden.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Deal