Redactie - 28 november 2013

Green Valley kiest Interoute voor managed hosting van business kritisch Zaaksystee?m

De Delftse softwarespecialist Green Valley heeft Interoute gekozen voor de managed hosting van de SaaS-variant van haar front- en midofficesuite voor gemeenten en andere overheidsorganisaties. GreenValley en Interoute zijn een overeenkomst aangegaan voor drie jaar.

Interoute, eigenaar van een cloudservicesplatform, bouwt voor de Software-as-a-Service-oplossing van Green Valley een private cloud, die voldoet aan alle eisen voor gegevensveiligheid en stabiliteit. De Green Valley Suite – met als kern het Green Valley Zaaksysteem - ondersteunt alle gemeentelijke dienstverleningsprocessen en maakt het mogelijk om organisatiebreed interne en externe processen zaakgericht aan te pakken. Rens Boogerd algemeen directeur van Green Valley: “Het is enorm belangrijk dat die processen via een betrouwbaar, schaalbaar en snel platform verlopen. Dat is niet alleen voor de burgers en bedrijven belangrijk, maar met name voor de interne medewerkers van de gemeenten. De suite bevat namelijk met het zaaksysteem de primaire applicatie waarmee het grootste deel van de medewerkers hun dagelijkse werkzaamheden uitvoert. Als die niet bereikbaar is, ligt in feite de hele gemeente stil.”

Green Valley koos na een aanbestedingsprocedure voor managed hosting van Interoute op basis van de geboden continuïteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Interoute bouwt voor Green Valley een private omgeving binnen het eigen cloudservicesplatform, het grootste van Europa. Volgens Jan Louwes (foto), EVP Enterprise Solutions bij Interoute, is het Green Valley-platform state-of-the-art op het gebied van virtualisatie, dataopslag en schaalbaarheid. “Green Valley heeft hiermee de solide infrastructuur om zijn SaaS-oplossing verder te ontwikkelen en steeds meer gemeentes aan te sluiten. Het platform is bovendien volledig redundant uitgevoerd: één van de maatregelen om te zorgen dat we continue beschikbaarheid kunnen garanderen.”

De SaaS-omgeving van Interoute is van belang voor Green Valley. Boogerd hierover:“Onze klanten vragen ons regelmatig om onze software binnen een managed hostingomgeving aan te bieden. Op die manier ontzorgen we hen maximaal en realiseren ze ook significante kostenbesparingen. Boogerd: “We hebben nu 16 gemeenten binnen de SaaS-omgeving van Interoute staan en bedienen daarmee bijna 600.000 inwoners. Met deze SaaS-oplossing hebben we een platform tot onze beschikking dat klaar is voor de toekomst en waarop we snel en makkelijk op kunnen schalen met nieuwe klanten en aanvullende softwareproducten.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!