Redactie - 05 december 2013

ICT Automatisering (ICT) verzorgt procesautomatisering bij Plant One in Rotterdam


ICT Automatisering (ICT) is gevraagd om de volledige procesautomatisering te verzorgen voor één van de nieuwe proeffabrieken bij Plant One, een faciliteit in Rotterdam Rijnmond waar bedrijven procesinnovaties kunnen testen in een volledig geoutilleerde testomgeving. ICT werkt voor deze opdracht samen met Plant One en chemiebedrijf Huntsman.

ICT heeft de systemen voor de procesautomatisering aangesloten en de software geleverd voor de Schneider PLC’s en het Wonderware Scada systeem. Hierdoor kan de proeffabriek volledig automatisch worden bestuurd. Voor analyse en rapportage worden alle processignalen geregistreerd in een informatiesysteem van Aspentech.

Chemiebedrijf Huntsman, Plant One, Havenbedrijf Rotterdam en TNO maken deel uit van een consortium onder regie van het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT). Samen voeren zij testen uit met een nieuwe katalysator. Hiertoe werd een zogenaamde proeffabriek van Amerika naar Rotterdam verplaatst. ICT test in hoeverre de installatie voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, zoals CE en ATEX. Op basis hiervan wordt alle elektrotechnische apparatuur en instrumentatie door ICT aangepast of vervangen om zo aan de Europese normen te voldoen voor gebruik met chemische stoffen.

Door: Witold Kepinski 



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!