Redactie - 09 december 2013

Sogeti sluit vierjarige overeenkom?st met Gasunie met contractwaarde van 1,2 miljoen euro


Sogeti heeft een vierjarige overeenkomst gesloten met de N.V. Nederlandse Gasunie. Binnen dit contract neemt de IT-dienstverlener het beheer en onderhoud voor haar rekening van zo’n twintig Gasunie-applicaties. D

it betreft zowel door Gasunie zelf ontwikkelde applicaties, gestandaardiseerde software, als Software-as-a-Service (SAAS) oplossingen. De medewerkers van Gasunie doen dagelijks een beroep op deze verschillende applicaties voor onder andere facilitaire diensten, projectmanagement, de ideeënbus en slimme tekstverwerking. De overeenkomst tussen Sogeti en Gasunie is afgesloten voor een periode van de komende vier jaar met een optionele verlenging van twee jaar. De contractwaarde bedraagt 1.200.000,- euro.

Het beheer en onderhoud van de applicaties voert  Sogeti uit met een specifiek beheerteam op de Gasunie-locatie. Daarnaast doet het Europese gasinfrastructuurbedrijf in Groningen een flexibel beroep op specifieke expertise vanuit het Sogeti Centre of Excellence in ons land. Dit betreft vooral vakkennis op het vlak van Microsoft technologie.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!