Zorginstelling De Waalboog kiest voor een zorgcommunicatiesysteem van Zetacom
20-12-2013
Deel dit artikel:

Zorginstelling De Waalboog kiest voor een zorgcommunicatiesysteem van Zetacom

 

Zorginstelling De Waalboog kiest voor een zorgcommunicatiesysteem van Zetacom. Hiermee worden onder andere een alarmserver, kamerapparatuur bij bewoners en draadloze WiFi-toestellen voor de verzorging geïmplementeerd. Het zwaartepunt ligt bij het zorgoproepsysteem. Uniek is dat de oplossing volledig is gebaseerd op IP en WiFi, en geïntegreerd kan worden in het toekomstplan van De Waalboog. Zetacom maakt hierbij maximaal gebruik van de investeringen die De Waalboog al had gedaan in het WiFi-netwerk.

De Waalboog werkte al enige tijd aan de inventarisatie van de wensen en eisen voor een nieuw en toekomstbestendig communicatiesysteem. Twee locaties - met 350 bewoners - konden hier echter niet op wachten in verband met verouderde systemen. Aan Zetacom de uitdaging om zo snel mogelijk een oplossing te implementeren en tegelijkertijd vast te anticiperen op de nieuwe wensen zodat nieuwe investeringen duurzaam zijn.

Met behulp van Cinnovate software en toestellen wordt de IP infrastructuur van verschillende al bestaande installaties geïntegreerd en is het daarnaast mogelijk om over dezelfde infrastructuur extra persoonsgebonden producten en diensten aan te bieden. Op de kamers van de bewoners komen bijvoorbeeld zorgtoestellen voor spreken/luisteren en het aanmelden van (bewegings)sensoren. Bewoners krijgen een medaillon of polsband voor zorgoproepen die door het gehele gebouw dekking heeft, gecombineerd met locatiebepaling. Medewerkers hebben een mobiel toestel waarmee ze kunnen communiceren met de zorgomgeving.

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg