Redactie - 20 december 2013

Motiv rust hulpverlen?ers Altrecht uit met sms-tokens van SecurEnvoy

 

ICT Security-specialist Motiv voorziet 1.500 medewerkers van de ggz-instelling Altrecht van two-factor authenticatie op basis van de sms-tokens van SecurEnvoy. Het streven is om medio 2015 alle hardtokens vervangen te hebben door sms- of softtokens.

Altrecht is met een kleine drieduizend werknemers en zo’n twintigduizend patiënten per jaar een grote organisatie op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in de provincie Utrecht. Om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde hulpverleners kunnen inloggen op het elektronisch patiëntendossier (EPD), het elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en het personeelsinformatiesysteem, maakte Altrecht de afgelopen jaren gebruik van hardtokens voor two-factor authenticatie. Die oplossing bleek echter duur, onderhoudsgevoelig en beheerintensief te zijn.

“Two-factor authenticatie is een belangrijk onderdeel van elke security-infrastructuur”, aldus Bastiaan Schoonhoven (foto), Marketing Manager bij Motiv. “Ik denk dat je niet meer om two-factor of zelfs om multifactor authenticatie heen kunt. Maar hoe geweldig de oplossing ook is, uiteindelijk gaat het er wel om dat de oplossing de kosten rechtvaardigt en tegemoetkomt aan de behoeften van de gebruikers. Dat doet SecurEnvoy optimaal – overal waar wij het implementeren, is het een succes, zo ook bij Altrecht.”

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!