Redactie - 21 december 2013

Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo kiest voor Ruckus Wi-Fi

 

De Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo heeft gekozen voor een Wi-Fi netwerk met de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless. Met het Wi-Fi netwerk biedt CSG Het Noordik haar medewerkers en leerlingen op een betrouwbare en duurzame manier toegang tot de digitale lesstof en internet.

Het Noordik beschikte tot voor kort over een verouderd Wi-Fi netwerk, dat het toenemende gebruik van mobiele devices niet meer kon verwerken. Door een tekort aan bandbreedte had de scholengemeenschap vaak te kampen met een trage verbinding. Dit leverde frustraties op bij de gebruikers en problemen met de gegevensbeveiliging op het netwerk. Om deze problemen het hoofd te bieden is Het Noordik een samenwerking met automatiseringspecialist Infotheek aangegaan, die ervaring heeft met het implementeren van Smart Wi-Fi netwerken van Ruckus Wireless. Hierbij is gebruik gemaakt van de services van Value Added Distributeur Alcadis voor metingen op locatie en het ontwerpen van het netwerk.

CSG Het Noordik biedt onderwijs aan meer dan 3000 leerlingen en heeft 350 medewerkers in dienst, variërend van vmbo tot en met vwo en verdeelt over vier vestigingen. Met de apparatuur van Ruckus Wireless voldoet Het Noordik aan de stijgende behoefte aan bandbreedte en speelt daarmee in op de toekomst. De scholengemeenschap krijgt de beschikking over een centraal beheert managed WLAN systeem met behulp van 2 ZoneDirector WLAN Controllers, 98 ZoneFlex 7363 Access Points en Ruckus FlexMaster managed software. De populaire ZoneFlex 7363 indoor access points kunnen een doorvoersnelheid tot 600 Mbps halen en hebben 14 deelantennes om tot 4000 mogelijke Wi-Fi paden naar clients te detecteren. Deze technologie zorgt ervoor dat het Wi-Fi signaal automatisch geoptimaliseerd wordt, namelijk door interferentiebronnen te omzeilen. Ook is het mogelijk om vloeiend over te schakelen naar een ander access point (seamless roaming) als deze een beter signaal biedt. Dankzij deze implementatie is Het Noordik klaar voor de toekomst en kunnen de medewerkers en leerlingen weer vertrouwen op een hoogwaardig Wi-Fi netwerk dat hen voorziet in alle Wi-Fi behoeften. Tevens is dit netwerk uitermate geschikt voor de nieuwe manier van digitaal lesgeven, met alle ontwikkelingen die daarbij horen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!