Redactie - 21 december 2013

Koninklijke Auping besteedt zijn complete ICT-infrastructuur uit aan Cegeka

 

Koninklijke Auping, de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland, besteedt zijn complete ICT-infrastructuur uit aan Cegeka. Auping gaat in 2014 de productiefaciliteiten centraliseren en grijpt de verhuizing aan voor deze uitbesteding. Het overbrengen van de ICT-infrastructuur naar Cegeka zal in 2014 januari beginnen en voor de zomer worden afgerond, aldus Jan Willem van den Bos, directeur Outsourcing Mid Market van Cegeka.

Cegeka verzorgt de housing en hosting van de complete ICT-infrastructuur van Auping, die bestaat uit een IBM iSeries-platform en een Wintel-platform. De omgevingen worden in het datacenter van Cegeka in Veenendaal ingericht. Voor backup- en uitwijkfaciliteiten zal gebruik worden gemaakt van datacenters van derden. Cegeka verzorgt ook het beheer van de databases en het technisch applicatiebeheer van de meest bedrijfskritische applicaties. Ten slotte zal Cegeka het beheer van het netwerk voor zijn rekening nemen.

Doordat Auping geen zorgen meer heeft over de standaard IT-activiteiten, kan het bedrijf zich beter richten op verdere groei. Auping heeft de intentie om voor de belangrijkste applicaties een volwaardige OTAP-straat (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie) in te richten. Ook verwacht het bedrijf dat in de toekomst een uitbreiding van de ICT-service en -ondersteuning nodig zal zijn.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!