Redactie - 29 januari 2014

Paralax Planning Solutions levert Rostar CAS-software aan ThyssenKrupp Automotive Systems


Paralax Planning Solutions heeft ThyssenKrupp Automotive Systems opgetekend als nieuwe klant voor haar Rostar CAS-software. ThyssenKrupp is een grote just-in-time leverancier voor Porsche en BMW en opereert vanuit twee fabrieken in Leipzig, Duitsland. ThyssenKrupp heeft de Rostar CAS-software aangekocht om haar personeelsplanning te verbeteren. Het betreft een uitbreiding in het beheer van informatie over medewerker-skills, -ervaring en -training. Deze uitbreiding dient de kwaliteitsdoeleinden van ThyssenKrupp.

ThyssenKrupp is betrokken bij de just-in-time ontwikkeling, productie en installatie van auto-onderdelen voor de Porsche Cayenne en Panamera en voor de BMW model 1/ X1. De fabrieken in Leipzig voeren voor- en achteras assemblageverrichtingen uit in 24/5 ploegendiensten, met meer dan 500 medewerkers. Naast de eigen medewerkers, werft ThyssenKrupp resources via diverse uitzendbureaus.

ThyssenKrupp was op zoek naar een betere oplossing voor haar personeelsplanning en vond deze in de Rostar CAS-software van het Nederlandse Paralax. Door gebruik te maken van Rostar CAS is ThyssenKrupp nu in staat om optimalere werkroosters te maken. Wijzigingen kunnen snel worden gemaakt, waar en wanneer deze nodig zijn. De software combineert shift en team planning waardoor een planner vooraf gedefinieerde, volledige, teams kan inzetten op een assemblagelijn, shift en/ of afdeling.

Rostar CAS heeft ook de mogelijkheid om een medewerker kwalificatiematrix te beheren, ter ondersteuning van het TUV veiligheidscertificaat en planningsdoeleinden. De kwalificatie, skill en ervaring wordt voor iedere medewerker bijgehouden en wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat medewerkers de juiste kwalificaties (combinatie van vaardigheden en ervaring) hebben om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, aldus Paralax.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!