Redactie - 06 februari 2014

Eutelsat beveiligt e-mail verkeer met Fortinet

 

Fortinet, speler op het gebied van high-performance netwerkbeveiliging, kondigt aan dat Eutelsat SA, aanbieder van communicatiediensten via satelliet, FortiMail-400C-appliances voor veilig berichtenverkeer implementeert om de e-mailcommunicatie van medewerkers overal ter wereld te beschermen tegen spam en malware.

Eutelsat zendt meer dan 4.700 televisiekanalen uit naar ruim 150 landen. Het bedrijf levert een brede reeks diensten voor vaste en mobiele hogesnelheidsverbindingen voor telecommunicatie. Het hoofdkantoor van Eutelsat is gevestigd in Parijs en bedrijf biedt werk aan 780 medewerkers in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, India en grote delen van Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Eutelsat maakte voorheen gebruik van een beveiligd berichtensysteem met een beperkte filtercapaciteit, waarvan het beheer complex en omslachtig was. Het bedrijf voerde testen uit van FortiMail-400C van Fortinet naast het beveiligd berichtensysteem van Ironport op basis van een aantal realistische testscenario’s. Eutelsat koos voor FortiMail vanwege de geavanceerde filtertechnologie, het feit dat FortiMail 320.000 e-mails per uur kan inspecteren en het gemak waarmee de appliance geïnstalleerd en geconfigureerd kan worden.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!