Redactie - 11 maart 2014

Imtech ICT levert Gemeente Den Haag as-a-service dienstverlening

Gemeente Den Haag en Imtech ICT sluiten een zesjarige overeenkomst voor dienstverlening met betrekking tot HAAGnet. De omvang van de initiële opdracht is 15 miljoen euro en de overeenkomst heeft de mogelijkheid om met twee jaar verlengd te worden.

HAAGnet is de verzameling van componenten en ICT diensten die gezamenlijk de netwerkinfrastructuur vormen voor telefonie en datacommunicatie van de Gemeente Den Haag. Het verbindt alle locaties en werkplekken van de Gemeente Den Haag onderling en met de buitenwereld ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Daarnaast levert HAAGnet de netwerkinfrastructuur voor de publieke dienstverlening van de Gemeente Den Haag.

Imtech ICT gaat invulling geven aan de HAAGnet functionaliteit door Network, Security en Collaboration technologie aan te bieden in een as-a-service model. Deze managed services kenmerken zich door de hoge mate van flexibiliteit en kwaliteit. Er zal een ‘pay-per-use’ model geïmplementeerd worden dat optimale flexibiliteit levert door mee te groeien of te krimpen met de organisatie van Gemeente Den Haag. De toegepaste technologie is grotendeels gebaseerd op de producten van marktleider Cisco. Hiermee wordt verdere invulling gegeven aan de strategische samenwerking tussen Cisco en Imtech ICT op het gebied van cloud- en managed services.

Tom Greeve (foto), Algemeen Directeur bij Imtech ICT Communication Solutions zegt over deze samenwerking: “Vanzelfsprekend zijn wij erg trots om de nieuwe strategische infrastructuur partner van Gemeente Den Haag te mogen zijn. Binnen de overheidssector zien wij een sterke toename van as-a-service modellen waarmee optimaal kan worden ingespeeld op het sterk veranderende landschap voor instellingen in deze sector. Met HAAGnet wordt de positie van Imtech ICT binnen de overheidssector verder versterkt en met de afgenomen dienstverlening en technologie worden onze strategische keuzes wederom bevestigd.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!