Redactie - 21 maart 2014

Koning & Hartman scoort een grote opdracht van de Nederlandse Spoorwegen

 

Telecom specialist Koning & Hartman scoort een grote opdracht van de Nederlandse Spoorwegen (NS) met betrekking tot het leveren van 10.700 nieuwe portofoons voor het NS treinpersoneel. Ook toekomstige leveringen, aanvullingen en bijbehorende accessoires zullen de komende vijf jaar, gedurende de looptijd van het contract, door Koning & Hartman geleverd worden.

De overeenkomst tussen de NS en Koning & Hartman geldt voor een periode van 5 jaar met optie tot verlenging. De gunning van deze opdracht is de uitkomst van een EU Tender waarop Koning & Hartman zich in 2013 had ingeschreven. Het perceel voor levering en onderhoud mag Koning & Hartman op zich nemen en zal in de loop van 2014 worden opgeleverd. Het betreft het vervangen van 10.700 portofoons, aanvullende leveringen, de eventuele accessoires, reparaties aan geleverde portofoons en inname van de huidige afgeschreven portofoons.

Tijdens het migratietraject van de oude naar de nieuwe portofonie oplossing zorgt Koning & Hartman ervoor dat er zo min mogelijk hinder ondervonden wordt door de gebruikers van deze portofoons. De belangrijke portofoon communicatie kan zonder overlast blijven plaatsvinden.

De nieuwe Kenwood portofoons dienen met de bestaande portofoons van NS te kunnen communiceren. Koning & Hartman zorgt er voor dat gebruikers tenminste dezelfde functionaliteiten terug krijgen als de huidige portofoons en dat de nieuwe portofoons zeer eenvoudig in gebruik zijn en voldoen aan de vooraf gespecificeerd eisen met betrekking tot o.a. betrouwbaarheid en bedieningsgemak.

Portofoon communicatie is essentieel in het openbaar vervoer, want zonder een werkende oplossing rijden er bijvoorbeeld geen treinen. Bij de NS wordt er aan boord van treinen en op de perrons dagelijks gebruik gemaakt van portofoons voor mobiele spraakcommunicatie op momenten die veiligheids- of tijd kritisch zijn.

Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!