SecureLink en ASP4all regelen security infrastructuur ministerie van Veiligheid en Justitie
12-05-2014
Deel dit artikel:

SecureLink en ASP4all regelen security infrastructuur ministerie van Veiligheid en Justitie


Het ministerie van Veiligheid en Justitie had met een externe dienstverlener een contract voor levering van de beveiligingsinfrastructuur, complexe webhostingdiensten en aanvullende diensten. Toen dat afliep, startte het ministerie een nieuwe aanbesteding. Er is toen gekozen voor ASP4all in combinatie met SecureLink.

Op maat gemaakt
ASP4all werkte voor deze opdracht samen met SecureLink, een security- en netwerkintegrator. Hierdoor waren deze partijen in staat een op maat gemaakte beveiligingsinfrastructuur te ontwerpen. SecureLink had daarbij de verantwoordelijkheid over de te integreren beveiligingsoplossingen. Doel van deze infrastructuur is de diverse verkeersstromen, zowel intern als extern, van elkaar te scheiden en met verschillende security- en management-policies te besturen. Dit maakt het mogelijk om centrale en specifieke policies voor de verschillende sectoren van het ministerie – die allemaal andere functionele wensen hebben – aan te bieden. Daarnaast implementeerde ASP4all een oplossing die fungeert als ‘wasstraat’: het filtert alle interne en externe verkeersstromen en elimineert ongewenste content. In tegenstelling tot de traditionele firewalling vindt scheiding en inspectie van het netwerkverkeer tot op het niveau van de applicatie plaats. De FlexPod-oplossing – een vooraf geteste datacenter-oplossing die is gebouwd op een flexibele, schaalbare, gedeelde infrastructuur – zorgt voor het hosten van applicaties in een private cloud. Verder neemt het ministerie bij ASP4all een aantal diensten af, zoals DNS (Domain Name System), webbrowsing, mailrelay, proxying en anti-virus/-spam/-malware.

Het project bestaat uit 400 virtuele servers, 70 TB aan storage, 75 netwerkkoppelingen met andere overheidssystemen, 36.000 werkplekken voor 21 sectoren binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het ministerie profiteert nu van een nieuwe IT-infrastructuur, die de coördinerende en verbindende factor is tussen alle verschillende sectoren. Uptime en beschikbaarheid zijn hierbij gegarandeerd. Het ministerie verminderde de exploitatiekosten met 33 procent en is beter in staat deze kosten te voorspellen. Verder neemt ASP4all de 24×7 monitoring op zich met een dedicated team dat de ins en outs van het systeem kent.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security