Redactie - 20 mei 2014

Bol.com halveert aantal out of stocks met Slim4


Voorraadoptimalisatie bij bedrijven met een sterk groeiend assortiment is erg complex. Bol.com is een voorbeeld van een dergelijk bedrijf. Om deze groei goed te kunnen managen zet bol.com de supply chain oplossing Slim4 van Slimstock in. Het aantal out of stocks bij bol.com is dankzij de oplossing gehalveerd. Met behulp van dit softwarepakket halveerde bol.com het aantal out of stocks.

Het assortiment van bol.com bestaat uit 8 miljoen actieve 'stock keeping units' (SKU's). Om klanten tevreden te houden en de omzet te kunnen laten groeien is het voor de e-tailer noodzakelijk zijn voorraad te optimaliseren. Slim4 biedt deze mogelijkheid. De integratie van Slim4 in het ERP-systeem van bol.com nam drie maanden in beslag.

Uitbreiding van het assortiment
Inmiddels bestaat het aanbod consumentenartikelen van bol.com uit tientallen deelassortimenten, waaronder naast boeken en entertainment ook verzorgingsproducten, sieraden, woonartikelen en speelgoed. Bij uitbreiding van het aanbod naar nieuwe markten is de onzekerheid in de aanleverende keten vaak groter dan in vertrouwde branches.

De supply chain suite Slim4 helpt bol.com de voorraad tijdens piekperioden tijdig op- en af te bouwen, waardoor de voorraad altijd in balans is. De kosten voor het houden van voorraad worden hierdoor zo laag mogelijk gehouden, terwijl het risico mis te grijpen in het magazijn tot een minimum wordt beperkt.
 
WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!