Radio 538 Groep kiest voor LeaseWeb
22-05-2014
Deel dit artikel:

Radio 538 Groep kiest voor LeaseWeb


De Radio 538 Groep heeft een 3-jarig contract getekend met LeaseWeb, een van de grootste hostingproviders ter wereld met een productportfolio variërend van cloud tot bare-metal servers en managed hosting. De 538 Groep gebruikt LeaseWeb Nederland’s cloud omgeving voor zijn IT-infrastructuur en zet daarnaast de CDN technologie van LeaseWeb CDN in voor het live streamen van radiouitzendingen.

LeaseWeb Nederland levert aan 538 een hybride hostingoplossing waarin zowel bare-metal dedicated servers als private cloud worden ingezet. De private cloud component is door LeaseWeb engineers ontwikkeld op basis van CloudStack technologie en wordt geëxploiteerd in één van zijn Nederlandse datacenters. Dit platform biedt 538 een uitgebreide set features, op basis van flexibele servercapaciteit, passend bij wisselende workloads. Capaciteit kan naar wens worden uitgebreid of verschoven, zodat het platform dynamisch aangepast kan worden – bijvoorbeeld bij onverwachte stijgingen in bezoekersaantallen.

Het wereldwijde CDN (Content Delivery Network) van LeaseWeb CDN wordt door 538 gebruikt om websitebezoekers middels de geavanceerde caching- en distributie-technologie een zeer snelle en stabiele internetervaring te bieden en live streaming van radio- en tv-uitzendingen mogelijk te maken. De zenders van de 538 Groep genereren in Nederland in totaal maar liefst 10 tot 15 gigabit aan bandbreedte. LeaseWeb’s CDN, met een capaciteit van meer dan 500 gigabit, is onder meer gebouwd voor live-streaming en broadcasting toepassingen, maar kan ook gebruikt worden voor high-performance file- en videodistributie. 538 gebruikt het CDN ook voor het aanbieden van on-demand audio- en video content.

De 538 Groep krijgt bij de CDN oplossing een gebruikersvriendelijk control panel meegeleverd, waarmee 538 zelf de intelligentie in het CDN platform kan fine-tunen. Engineers van LeaseWeb hebben daarnaast een applicatie ontwikkeld om het CDN te integreren met de specifieke media player van Radio 538. Ook hebben LeaseWeb’s engineers features ingebouwd voor 538’s radiospecifieke behoeften.

CloudStack ‘open source’ cloud

LeaseWeb levert sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen aan klanten variërend van MKB tot multinationals. De afgelopen tijd heeft de hostingprovider significante investeringen gedaan in innovatieve nieuwe technologieën, waaronder het Apache CloudStack-gebaseerde ‘open source’ cloud platform waarvan 538 gebruik maakt. Ook heeft LeaseWeb CDN het afgelopen jaar uitgebreide investeringen gedaan in de door eigen engineers ontwikkelde CDN technologie. De CDN oplossing is anders dan vele andere oplossingen in de markt en bij uitstek gebouwd voor file- en videodistributie bij hoge bandbreedtes, alsmede live-streaming/broadcasting toepassingen zoals bij Radio 538.
 
WK

 

Terug naar nieuws overzicht