Politie Hollands-Midden krijgt nieuwe meldkamer van Ordina
03-06-2014
Deel dit artikel:

Politie Hollands-Midden krijgt nieuwe meldkamer van Ordina


Vanaf heden werken de medewerkers van de meldkamer Hollands-Midden niet meer vanuit de oude locatie in Leiderdorp, maar vanuit de meldkamerlocatie van de veiligheidsregio Haaglanden. Als leverancier van de meldkamer ICT-infrastructuur heeft Ordina dit succesvolle migratieproject ondersteund, waarbij ongeveer 85 medewerkers en zo'n veertig bijbehorende applicaties naar de locatie Haaglanden in Ypenburg (Den Haag) zijn verhuisd.

De verhuizing van de meldkamer Hollands-Midden naar de meldkamer Haaglanden (de 'Yp') past in de totstandkoming van één Landelijke Meldkamer Organisatie (LMO). In opdracht van de minister van Veiligheid & Justitie, gaat deze organisatie in oprichting vanuit tien locaties in Nederland werken. De Yp is één van die tien locaties. Voor de verhuizing van Hollands-Midden naar de Yp heeft Ordina onder meer de realisatie van extra virtuele meldkamerwerkplekken en werkplektools en een uitbreiding van autorisaties voor haar rekening genomen.

Ordina rekent niet alleen de meldkamer Haaglanden tot haar klanten. Zo heeft Ordina ook een wezenlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Meldkamer Noord Nederland en leverde Ordina ook diensten aan de meldkamers Oost Nederland (de MON) en Amsterdam. In de vorm van expertise, projectmanagement op technisch gebied en de inrichting van de bedrijfsprocessen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht