Redactie - 20 juni 2014

Dunamare Onderwijsgroep kiest Xirrus voor wifi-netwerk


Xirrus, specialist in high-performance draadloze netwerken, voorziet 24 schoollocaties van de Dunamare Onderwijsgroep van volledige wifi-dekking.

Dunamare, een samenwerking van 24 scholen voor voortgezet onderwijs met meer dan twaalf en een half duizend leerlingen in de regio Noord-Holland, laat hiervoor negenhonderd access points van Xirrus installeren. Die zijn van verschillende grootte en volledig afgestemd op de te verwachten netwerkbelasting in bijvoorbeeld een aula en lokalen. De scholen zetten zwaar in op Bring Your Own Device (BYOD) voor de verdere ontwikkeling van laptop- en tabletklassen. Een hoogwaardige en complete gratis wifi-dekking voor alle leerlingen is hiervoor een voorwaarde.

De access points zijn modulair opgebouwd, waardoor een eventuele toekomstige stijging van de netwerkbelasting is op te vangen door simpelweg het aantal radio’s in de hardware aan te vullen of te vervangen door een nieuwe WLAN-standaard. Daarnaast zijn de Xirrus Access Points voorzien van beheer- en analysemogelijkheden. Vanuit een centraal systeem is er inzicht in de belasting van elk access point en is er voorrang te geven aan bepaalde applicaties of apparaten. De Xirrus Access Points passen dit automatisch aan – de bandbreedte voor een applicatie als elo (elektronische Leeromgeving) is zo bijvoorbeeld te vergroten ten opzichte van Facebook. Dankzij het centrale beheersysteem hebben lokale storingen van access points geen invloed op de prestaties van andere access points. Uiteraard is al het dataverkeer centraal en per access point volledig te monitoren.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!