Redactie - 08 juli 2014

Erasmus MC introduceert Oracle Health Sciences Translational Research Center


Erasmus MC, een universitair medisch centrum in Nederland, kiest voor Oracle Health Sciences Translational Research Center voor de ondersteuning van nieuwe-generatie onderzoek. Dit helpt therapie op maat verder te ontwikkelen en resultaten voor patiënten te verbeteren.

De oplossing stelt onderzoekers in staat tegelijkertijd zowel klinische als ‘omica’-gegevens (uit bijvoorbeeld de onderzoeksdisciplines proteomica, genomica en metabolomica) te analyseren. Doel is tot nieuwe inzichten te komen, zoals de ontdekking en validatie van nieuwe biomarkers, waarvan verwacht wordt dat ze leiden tot effectievere, persoonlijke behandelingsplannen.

Het eerste project is gericht op het verbeteren van zorg aan, en de resultaten voor patiënten met craniofaciale malformaties (misvormingen aan gezicht en schedel). Hierbij gaat het om ‘whole genome sequencing’ (het in kaart brengen van de complete DNA-sequentie) voor meer dan duizend patiënten.

Vervolgens verwacht Erasmus MC het platform te implementeren in de gehele organisatie. Daarmee integreert het medisch centrum klinische, operationele en financiële data om zo diagnoses te versnellen, zorg te verbeteren en inzicht te verkrijgen in de kosteneffectiviteit van specifieke behandelingen.

Platform

Oracle Health Sciences Translational Research Center is een platform dat verschillende klinische en moleculaire data normaliseert, verzamelt, controleert en analyseert. Dit helpt onderzoekers nieuwe, voorspellende biomarkers vast te stellen en snel nieuwe patiënten te vinden met vergelijkbare klinische en ‘omica’-kenmerken om therapie op maat verder te ontwikkelen.

Erasmus MC koos voor Oracle Health Sciences Translational Research Center, omdat de organisatie vindt dat dit platform bij uitstek geschikt is voor haar medewerkers om snel genotypische en fenotypische gegevens uit meerdere interne en externe bronnen schaalbaar te analyseren. Dit wordt steeds belangrijker, aangezien 'whole genome sequencing' zich verplaatst naar de kliniek.

Erasmus MC zal Oracle Health Sciences Translational Research Center draaien op Oracle Exadata Database Machine.

WK
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!