Redactie - 06 augustus 2014

Quanza levert MRV OptiDriver platform aan Serverius


MRV Communication, leverancier van optical networking (WDM), carrier ethernet en network management-oplossingen voor Service Providers, Carriers en de Enterprise-markt, maakt bekend dat datacentrum Serverius het OptiDriver optische transportplatform van MRV toepast om de connectiviteit en het bereik van haar dual datacenter-setup uit te breiden naar twee van ‘s werelds grootste internetknooppunten.

Integrator van deze netwerkinfrastructuur is Quanza Engineering. Dankzij het intelligente OptiDriver-platform kan Serverius glasvezelverbindingen koppelen aan netwerken in Amsterdam en Frankfurt en bovendien hosting bandbreedte aanbieden tot 100 Gbps. De oplossing is zeer flexibel en schaalbaar, zodat pieken in het netwerkverkeer op effectieve wijze door Serverius kunnen worden opgevangen. Daarnaast zorgen de nieuwe glasvezelverbindingen voor extra redundatie. Serverius kan zodoende eenvoudige service-onderbrekingen voorkomen en nieuwe connectivity-oplossingen bieden voor diensten die veel bandbreedte vereisen, zoals cloud-connectiviteit, low-latency video, mobiele data en meer.

Serverius, het enige dual datacenter in midden-Nederland, biedt internationale ondernemingen een betrouwbare oplossing voor diensten als co-locatie en netwerkhosting binnen Europa. Het core-netwerk is verbonden door vier verschillende dark fiber-verbindingen, zodat transport over het netwerk gegarandeerd blijft, ook als een van de verbindingen uitvalt—een netwerk dat uniek is in midden-Nederland. Nu de oplossingen van Serverius de internationale markt op gaan, is het cruciaal dat deze geavanceerde netwerkbeschikbaarheid de hoogste prioriteit blijft behouden. Voor dit uitbreidingsproject heeft Serverius gekozen voor het OptiDriver-platform, op aanbeveling van Quanza Engineering, een integrator van netwerkinfrastructuur en al lange tijd MRV-partner.
 
WK
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!