Sony brengt nieuwe dunne en lichte eReader

Sony brengt nieuwe dunne en lichte eReader

Sony brengt nieuwe dunne en lichte eReader

20-08-2012

Sony brengt nieuwe dunne en lichte eReader


Sony introduceert zijn nieuwe eReader, de PRS-T2 Reader. Deze Reader is de opvolger van de succesvolle PRS-T1 Sony Reader, waarvan er meer dan 175.000 in de Benelux zijn verkocht.

De nieuwe Sony Reader heeft een helder 15,2 cm (6”) groot scherm voor haarscherpe en duidelijke tekstweergave met extra hoog contrast en zonder enige schermreflectie, zowel in huis als buiten in fel zonlicht. De Sony PRS-T2 maakt gebruik van de hoogwaardige E link Pearl - technologie in combinatie met het zeer gevoelige Infrarood Dual-Touch Screen. Het grote verschil met de vorige generatie Readers is dat het gebruik nog vloeiender en vlotter gaat. De vereenvoudigde navigatie begeleid je intuïtief naar je boekencollectie, recent gelezen boeken en interessante apps zoals Evernote en Facebook.

Design en energiebeheer
Ook het design is verder verfijnd: de nieuwe Reader is lichter en heeft drukknoppen in reliëf die intuïtief bladeren en navigeren toelaten. Dankzij het geoptimaliseerde energiebeheer van Sony is nu met één enkele laadbeurt tot 2 maanden lang (met uitgeschakelde WiFi-verbinding) te genieten van digitale boeken. Dat zou moeten volstaan voor iedere lange zakenreis of vakantie.

Sony Reader biedt meer dan alleen lezen: Opzoeken en delen

Dankzij het verbeterde contextmenu van deze Reader en een WiFi-verbinding zoek je gemarkeerde woorden en passages snel en makkelijk op via Wikipedia of Google. Via Facebook kan de gebruiker zijn vrienden laten weten wat hij leest en favoriete citaten of zijn ongezouten mening delen. Daarnaast heb je alle kennis bij de hand met de 12 geïntegreerde woordenboeken.

Deze nieuwe Reader integreert voor het eerst ook de cloud-based verzameldienst Evernote. Markeer je favoriete citaten en passages in het boek dat je leest en upload deze naar de cloud. Met Evernote Clearly kun je zelfs artikelen en webclips uploaden via je pc, tablet of smartphone. Met een WiFi-verbinding download je de content naar je reader en lees je je opgeslagen inhoud op je Reader. 

Verkoopaantallen
“Na een voorzichtige start neemt de Reader-verkoop enorm toe”, zegt Marius Klijzing, Product Manager Reader bij Sony Benelux. “In vergelijking met vorig jaar kunnen we zelfs een stijging van 550 % optekenen. Van de eerste generatie Readers met Wi-Fi (model PRS-T1) werden tot nu toe 175.000 toestellen verkocht in de Benelux. We mogen ons dan ook Benelux-marktleider in dit segment noemen volgens GfK retail.” 

Net voor de vakantieperiode – en waarschijnlijk na een kritische blik op de kofferinhoud – erkent de consument de voordelen van het digitale lezen: De draagbaarheid en minder kilo’s bagage, de lange batterijduur, leesbaarheid van het scherm (vooral in de zon) en de gebruiksvriendelijkheid. De traditionele lezer is op zoek naar een echte vervanger van het papieren boek en de lage prijs geeft de e-reader een onbetwistbaar voordeel ten opzichte van tablets. 

Ook bol.com bevestigt de populariteit van digitaal lezen. Michel Schaeffer, marketing directeur bij bol.com: “We zien een enorme groei in zowel het aantal e-readers als het aantal e-boeken dat we op dit moment dagelijks verkopen. De piek wordt mede veroorzaakt door de vakantieperiode. Natuurlijk is een e-reader prettig in gebruik, daarnaast scheelt het je ook kilo’s aan boeken in je koffer. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van digitaal lezen, dat stimuleren we onder meer met tijdelijk verlaagde prijzen voor toptitels zoals ‘Een keukenmeidenroman’ en ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’.”

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Reader PRS-T2 van Sony kan besteld worden in rood, wit of mat zwart bij Sony Store, Online alsook bij enkele retailpartners. Natuurlijk zijn er ook handige accessoires verkrijgbaar zoals het hoesje met leeslamp in bijpassende kleuren. De Reader is leverbaar vanaf begin september en kost 140,- euro. De beschermhoes met lamp (PRSA-CL22) kost 50 euro.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility