Imation breidt aanbod USB harde schijven uit
14-08-2012
Deel dit artikel:

Imation breidt aanbod USB harde schijven uit


Imation Corp
 breidt zijn aanbod beveiligde USB harde schijven uit met harde schijven die beschikken over een capaciteit tot 1 terabyte (TB), optionele authenticatie door middel van vingerafdrukken en uitgebreide mogelijkheden voor het centraal beheren van de harde schijven. Daarnaast biedt de harde schijf uiteraard ook encryptie en de mogelijkheid op afstand de schijf te deactiveren of de data die erop opgeslagen staat te wissen. Imation beantwoordt hiermee aan de toenemende vraag van beveiligde dataportabiliteit tot 1 TB.

"Grote bedrijven en overheidsinstellingen hebben steeds vaker USB-apparaten nodig om mobiele werknemers op een zo veilig mogelijke manier toegang te geven tot gegevens en applicaties die zij overal en altijd nodig hebben", zegt Lawrence Reusing, General Manager Imation Mobile Security. "Steeds vaker worden USB harde schijven gebruikt om grote hoeveelheden data te vervoeren. We breiden ons aanbod veilige harde schijven verder uit zonder afbreuk te doen aan de beheermogelijkheden van harde schijven en gegevens die erop staan. We spelen hiermee in op de toenemende vraag van onze klanten naar meer capaciteit.” 

“Veel organisaties hebben al stappen gezet om data op harde schijven in notebooks en pc’s te versleutelen en beveiligen. Nu moeten we een stap verder gaan om data op persoonlijke opslagapparaten te beveiligen en versleutelen”, aldus John Rydning, vice president hard disk drives bij IDC. “De versleutelde externe USB-sticks en harde schijven van Imation sluiten aan bij het vaak verwaarloosde databeveiligingsdomein binnen organisaties.”

Kenmerken Imation’s dataoplossingen
Alle producten uit Imation’s aanbod van beveiligde dataoplossingen - van USB flash drives tot harde schijven - geven IT-beheerders de mogelijkheid werknemers te voorzien van een breed scala aan beheerbare FIPS Level 3 gevalideerde beveiligde USB-apparaten. Hierdoor wordt databeveiliging voor thuiswerkers, werknemers onderweg en flexwerkers vereenvoudigd.

Imation biedt IT-beheerders uitgebreide managementoplossingen met geavanceerde functies zoals remote kill, device recycling en compliance-rapportage. Imation biedt de volgende speciale functies en beheermogelijkheden voor zakelijke en overheidsgebruikers:

• Tot tien gebruikers per apparaat met één-factor of twee-factor authenticatie. Ondersteuning voor het afdwingen van een complex wachtwoord, met onder andere opties voor de lengte, speciale tekens en het verlopen van het wachtwoord.

•  Imation ACCESS Enterprise centraalbeheer stroomlijnt het beheer van de apparaten en biedt de mogelijkheid op maat gemaakte veiligheidspolicies in te stellen. Daarnaast wordt de implementatie gestroomlijnd en maakt het beheer tot tienduizenden beveiligde draagbare apparaten mogelijk.

• Administratie via McAfee ePolicy Orchestrator software, dat gecentraliseerd enterprise device management, een reeks aan administratieve mogelijkheden en optionele antivirussoftware biedt, zodat wordt voorkomen dat apparaten kunnen besmetten.

De beveiligde harde schijven van Imation bevatten onder andere de volgende functies:

• FIPS (Federal Information Processing Standards) 140-2, Level 3 gevalideerde veiligheid processor die voldoet aan de meest veeleisende wettelijke voorschriften.

• AES 256-bits hardware-encryptie, die data beschermt iedere keer wanneer de USB harde schijf wordt gebruikt met de hardware gebaseerde AES 256-bit encryptie geïmplementeerd in de Cipher Block Chain (CBC) mode.

• Eén of twee-factor authenticatie. Klanten kunnen kiezen tussen modellen met authenticatie enkel via een wachtwoord of authenticatie via een wachtwoord plus een vingerafdruk via een ergonomische swipe sensor. De gebruiker is ervan verzekerd dat de gegevens alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde personen.

• Verzegelde aluminium behuizing zodat gebruikers meteen zien of er geprobeerd is het apparaat te beschadigen of te kraken. De Secure Data en Mobile Workspace productset van Imation helpt organisaties zich te beschermen tegen verlies van gegevens en ondersteunt naleving van de compliancy-strategie, waarbij het gebruikers voorziet van een veilige en eenvoudige toegang tot hun gegevens en applicaties, waar ze ook zijn.

Beschikbaarheid
De mobiele beveiligingsoplossingen van Imation, inclusief de USB-sticks die geschikt zijn voor het McAfee ePO-platform, zijn beschikbaar via de partners van Imation. Kijk hier voor meer informatie.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage