McAfee Mobile Security biedt privacyfuncties voor smartphones en tablets
21-08-2012
Deel dit artikel:

McAfee Mobile Security biedt privacyfuncties voor smartphones en tablets


Security leverancier McAfee heeft zijn McAfee Mobile Security software voorzien van nieuwe privacyfuncties voor Android tablets en smartphones. Hiermee kunnen gebruikers ervoor zorgen dat door apps niet zomaar persoonlijke informatie opgevraagd kan, zonder dat ze dat weten, aldus de leverancier.

Met deze nieuwe versie hebben consumenten een extra beveiligingslaag die hun privacy veiligstelt en helpt beschermen tegen fraude, identiteitsdiefstal en virussen. McAfee Mobile Security bevat App Alert-technologie – de enige technologie op dit moment die meer doet dan alleen rapporteren over de toegangsrechten van apps. Er wordt ook een check uitgevoerd aan de hand van een URL-reputatiedatabase, onderdeel van McAfee’s Global Threat Intelligence Network. Gebruikers krijgen een waarschuwing bij apps die geassocieerd zijn met riskante sites, zoals adware- en spywarenetwerken, of daar mogelijk persoonlijke informatie naartoe sturen.

McAfee Mobile Security is beschikbaar via Google Play en bij McAfee, voor 29,99 euro. Het is tevens beschikbaar als onderdeel van McAfee All Access, een complete suite van producten waarmee consumenten online kunnen communiceren, browsen, winkelen, in de wetenschap dat hun computer, laptop, netbook, smartphone of tablet beveiligd is.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security