Synology lanceert DiskStation DS213+ voor het MKB
27-08-2012
Deel dit artikel:

Synology lanceert DiskStation DS213+ voor het MKB


Synology lanceert de nieuwe DiskStation DS213+: een krachtige NAS-server voor maximaal twee harde schijven. De DS213+ is een veilige, energiezuinige en complete opslagoplossing voor het MKB.

"De DS213+ biedt zeer snelle versleutelde data-overdracht en is energiezuinig, met een verbruik van slechts 2,64 watt in de nieuwe systeemslaapstand”, zegt Chad Chiang, productmanager bij Synology. Het veilig en efficiënt delen van bestanden is mogelijk dankzij AES 256-bit data-encryptie, met lees- en schijfsnelheden van respectievelijk 49,6MB/sec en 24,7MB/sec. De nieuwe System Hibernation-mode minimaliseert het stroomverbruik van het hele systeem en luistert actief naar netwerkactiviteit, zodat de DS213+ zeer snel wakker wordt en klaar is voor volledig gebruik. Vergeleken met volledig uitschakelen, biedt System Hibernation een betere balans tussen intelligente energie-efficiency en een optimale reactiesnelheid van het systeem.

De DS213+ is voorzien van een dual-core 1,067GHz processor en 512MB DDR3 geheugen. De gemiddelde lees- en schrijfsnelheden bedragen respectievelijk 110,36MB/sec en 84,31MB/sec (bij RAID1 in een Windows-omgeving). De DS213+ beschikt tevens over een 64-bit floating point unit, waarmee het versleutelen en ontsleutelen van data aanzienlijk wordt versneld. Ook in de prestaties van multimedia-toepassingen zullen gebruikers hierdoor een sterke verbetering ervaren. De DS213+ biedt verder een verbeterde oplossing voor beveiliging, die 12 videokanalen van high-definition IP-camera’s tegelijkertijd kan streamen.

De DS213+ beschikt over een SD-kaart slot, een eSATA-poort voor externe backup en twee USB 3.0-poorten. Dankzij ondersteuning voor het ‘hot-swappen’ van harde schijven is het niet nodig om het systeem uit te schakelen om een harde schijf toe te voegen of te vervangen. Een speciaal design en een 92mm systeemventilator zorgen voor een optimaal koelende luchtstroom en reduceren het geluidsniveau tot slechts 19,9dB(A). Dit is veel stiller dan bijvoorbeeld de meeste pc’s.

De Synology DS213+ maakt gebruik van DiskStation Manager 4.0 (DSM 4.0), het besturingssysteem van elke Synology NAS-server. DSM 4.0 maakt ingewikkelde taken eenvoudig en biedt een snel reagerende en intuïtieve gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS213+ is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €273 (excl. BTW).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage