Buffalo Technology levert TeraStation NAS-oplossingen voor MKB
04-09-2012
Deel dit artikel:

Buffalo Technology levert TeraStation NAS-oplossingen voor MKB


Buffalo Technology, leverancier van netwerken en storageoplossingen, introduceert de TeraStation 5600 en de TeraStation 5800. Deze twee NAS-oplossingen (Network Attached Storage) zijn voorzien van Intel Atom D2700 dual core-processor en bieden snelle overdracht van grote bestanden en snellere bestandstoegang via verschillende computers. 

Buffalo levert de TeraStation 5600 en TeraStation 5800 standaard met Buffalo Surveillance Server-software. Bedrijven slaan hiermee IP-camerabeelden direct op de TeraStation op; de software ondersteunt tot tien camera’s tegelijkertijd. Ook cloud-opslag is uitaard mogelijk met deze NAS-oplossingen.

 De TeraStation 5600 (zes bays) en TeraStation 5800 (acht bays) bieden uiteenlopende functies die de business van mkb-organisaties ondersteunen, zoals een snellere gebruikersinterface en SuperSpeed 3.0. De oplossingen zijn voorzien van vijf USB-poorten (twee USB 2.0 en drie USB 3.0). De TeraStation 5600 is voorzien van RAID 0, 1, 5, 6, 10, 50 en 51, JBOD 1 en Hot Swap-functionaliteit. Mocht een drive uitvallen, dan stellen beide oplossingen deze automatisch buiten gebruik. Gebruikers kunnen deze vervolgens veilig verwijderen en vervangen zonder data te verliezen. Data is hiermee beschermd, aldus Buffalo.

Beide TeraStations zijn voorzien van back-upfuncties. De TeraStations zijn beide voorzien van geavanceerde opties voor failover, replicatie, geplande back-ups en NovaBACKUP (tien licenties meegeleverd). Beide oplossingen ondersteunen cloud-storagediensten, zoals Amazon S3. Via de WebAccess Link zijn bestanden op de TeraStation via een pc op afstand op te roepen. De TeraStations zijn ook geschikt voor het streamen van HD-videocontent en muziek en voor gaming. En de Media Cartridges (HDD) zijn te gebruiken om nog meer op te slaan, en als ze vol zijn, kunnen ze in een handomdraai worden vervangen.

De TeraStation 5600 en de TeraStation 5800 zijn per direct in Nederland verkrijgbaar bij distributeurs Copaco en Ingram Micro en resellers Misco, Centralpoint en Coolblue.

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage