Contec iSC lanceert cloudless file transfer: FileCap

Contec iSC lanceert cloudless file transfer: FileCap

Contec iSC lanceert cloudless file transfer: FileCap

18-09-2012

Contec iSC lanceert cloudless file transfer: FileCap


Naast de distributie van ICT-security producten en oplossingen, trainingen, support en consultancy, lanceert Contec iSC een zelf ontwikkelde softwareoplossing met de naam ‘FileCap’.

Contec iSC, bekend van onder meer de distributie van Sophos, Avira, Portwise en DriveLock, heeft met FileCap een oplossing ontwikkeld voor het veilig versturen van grote bestanden, zonder hierbij gebruik te maken van ‘de cloud’. “Onze oplossing is vanuit twee invalshoeken ontwikkeld: gebruiksgemak en veiligheid”, aldus Mathijs Wijbenga (foto), directeur van Contec iSC.

FileCap wordt eenvoudig geïnstalleerd binnen het veilige ICT-netwerk van een organisatie. Het biedt zowel een webinterface als een Microsoft Outlook Add-in waarmee simpel grote bestanden veilig kunnen worden verstuurd. De oplossing is makkelijk te beheren, maakt gebruik van sterke encryptie en is vooral eenvoudig in gebruik. Volledige integratie met Active Directory en een “document approval” mogelijkheid zijn enkele van de bijzondere opties die het product uniek maken.

“We zien bij veel van onze klanten het probleem ontstaan bij het versturen van gevoelige data van grote omvang. De bestanden worden veelal met de bekende clouddiensten zoals WeTransfer en YouSendit verstuurd, maar dit biedt niet voldoende beveiliging of wordt als te risicovol ervaren.” Contec iSC heeft vervolgens gekeken naar mogelijke oplossingen voor dit probleem maar al snel werd duidelijk dat er geen enkele oplossing de gewenste functionaliteit bood of gebruiksvriendelijk genoeg was. “De keuze om zelf iets te gaan ontwikkelen was toen snel gemaakt.”
Ondertussen is FileCap al met succes ingezet in meerdere grote omgevingen, waaronder Nederlandse gemeenten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security