Redactie - 19 september 2012

Involvit introduceert SharePoint Mobile solution voor smartphones en tablets


Involvit, leverancier van marketing- en communicatietools, brengt als add-on op zijn mobiele SaaS platform ‘Mobile ConnectIt’ een SharePoint solution op de markt waarmee informatie uit een SharePoint omgeving mobiel beschikbaar kan worden gesteld op Smartphones en tablets.

Een toenemend aantal organisaties heeft behoefte aan het mobiel kunnen ontsluiten van informatie bestemd voor diverse interne en externe doelgroepen. Involvit biedt deze organisaties met Mobile ConnectIt een platform om in deze behoefte te voorzien. Involvit heeft nu voor het mobiel publiceren van informatie/gegevens die wordt beheerd in SharePoint een geïntegreerde oplossing ontwikkeld. De oplossing betreft een SharePoint Solution die in Sharepoint 2007 of 2010 kan worden uitgerold door middel van het doorlopen van een standaard procedure. De SharePoint Solution draagt zorg voor een koppeling met een mobiele webomgeving die wordt aangedreven door Mobile ConnectIt.

Met de oplossing kan door beheerders worden bepaald welke informatietypen worden gepubliceerd waarbij Mobile ConnectIt zorg draagt voor het op de juiste manier tonen van deze informatie op mobiele apparatuur zoals Smartphones en tablets. Ook relaties die in Sharepoint tussen content onderdelen zijn vastgelegd worden meegenomen zodat deze content-relaties ook mobiel kunnen worden gepresenteerd. Door deze opzet kunnen beheerders van een Sharepoint omgeving, zonder tussenkomst van 'ontwikkelaars', informatie beschikbaar maken voor mobiele publicatie.

Door de beschikbaarheid van deze oplossing is een integrale oplossing voor mobiele websites ontstaan die de voordelen van Mobile ConnectIt en de voordelen van SharePoint combineert. Doordat er gewerkt wordt met configuraties die worden opgeslagen in property bags in SharePoint is het beheren van de content welke mobiel wordt ontsloten eenvoudig, aldus Involvit.

Mobile ConnectIt is een SaaS platform voor mobiele communicatie waarmee organisaties een professionele web-omgeving kunnen ontwikkelen welke aansluit bij bestaande Content Management Systemen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!