WD introduceert dataopslagoplossing WD Sentinel DX4000 met 16TB
21-09-2012
Deel dit artikel:

WD introduceert dataopslagoplossing WD Sentinel DX4000 met 16TB


WD, dochteronderneming van Western Digital Corporation en leverancier van externe opslag en connected home-oplossingen, brengt nu zijn WD Sentinel DX4000 op de markt, een opslagserver voor het MKB, met een capaciteit van 16TB, als aanvulling op de bestaande capaciteiten van 4TB, 6TB, 8TB en 12TB.

WD Sentinel is een opslagserver die speciaal ontwikkeld is voor het MKB. De WD Sentinel 16TB-eenheid bevat vier harde schijven van 4TB en dat biedt MKB-ondernemers de capaciteit, prestaties en mogelijkheden die ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. De WD Sentinel DX4000 opslagserver voor kleinere kantoren is de oplossing voor ‘lokale cloudopslag’ (on-premise cloud storage) voor het MKB.

WD Sentinel biedt klanten uit het midden- en kleinbedrijf een eenvoudig op te zetten en te beheren oplossing voor hun groeiende dataopslagbehoeften. De server is voorgeconfigureerd door WD en kan binnen 30 minuten gemakkelijk geïnstalleerd worden in een bestaande MKB-omgeving. De WD Sentinel is inclusief backup- en herstellicenties voor maximaal 25 werkstations en bevat een redundant netwerk en stroomvoorziening, USB3.0-verbinding, een complete DLNA-mediaserver en een beveiligde toegang op afstand via het web voor alle geautoriseerde gebruikers.

De WD Sentinel DX4000-servers worden geleverd met KeepVault, een optionele cloudbackup opslagdienst, die een geïntegreerde, off-site backup-oplossing biedt voor de belangrijkste data van het MKB, waarmee een zekere, gehoste databeschermingsplan in geval van rampen gecreëerd is, tegen een voor het MKB aantrekkelijke prijs.
WD biedt ook WD Sentinel premium klantenservicedienst, WD Guardian Services, die verzorgd wordt door WD Customer Support. Bij WD Guardian Services kan gekozen worden voor de extra service om de volgende dag al vervangende onderdelen in huis te hebben (Guardian Express), een jaarcontract voor support (Guardian Pro) en een langere garantietermijn (Guardian Extended Care), waarbij de garantietijd verlengd wordt van de standaardtermijn van drie jaar naar vijf jaar.

Prijzen en beschikbaarheid
WD Sentinel DX4000 opslagserver voor het MKB is verkrijgbaar via geselecteerde retailers en distributeurs en online via de WD Store – www.wdstore.com. De adviesprijs is 2199 euro voor de 16TB-uitvoering.

Door: Witold Kepinski 
   

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage