Redactie - 23 september 2012

Tellen, meten en analyseren met Mobotix videoanalyse-tools


De Mobotix hemisferische camera Q24M-Sec, die volledige ruimtes kan observeren, is uitgebreid met de geïntegreerde MxAnalytics software voor videoanalyse.

In winkels en openbare ruimtes als musea en luchthavens, is MxAnalytics te gebruiken als een efficiënte tool om via camerabeelden informatie te verzamelen voor de optimalisatie van bedrijfsprocessen en marketingacties.

Welke schappen zijn de grootste publiekstrekkers in winkels? Bij welke producten van de beursstand blijven de meeste staan? Welke wachtruimtes in de vertrekhal wordt op maandag tussen 8 en 12 uur het meest gebruikt? Met behulp van MxAnalytics kunnen bewegingen van personen en objecten op het livebeeld betrouwbaar worden geregistreerd en geanalyseerd, aldus Mobotix. Op een 'Heatmap', de bewegingskaart van een vooraf bepaald gebied, worden de waargenomen bewegingen in kleur gevisualiseerd. In de rode delen zijn de meeste bewegingen geregistreerd, in de blauwe delen slechts weinig.

De Mobotix-systemen worden in Nederland gedistribueerd door ADI Global Distribution, CNI Europe, Compricon, Copaco en Norbain Benelux.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!