NEC Display Solutions lanceert 55-inch NEC SpectraView 552

NEC Display Solutions lanceert 55-inch NEC SpectraView 552

NEC Display Solutions lanceert 55-inch NEC SpectraView 552

24-09-2012

NEC Display Solutions lanceert 55-inch NEC SpectraView 552


NEC Display Solutions Europe lanceert de NECSpectraView 552, de eerste monitor in de SpectraView-serie voor creatieve professionals die behoefte hebben aan een scherm met levensgrootte kleurnauwkeurige beelden.

De SpectraView 552 is bedoeld voor veeleisende professionals werkzaam in de markt van creatief design, textiel, virtuele beeldvorming of real-time modellering. Kledingstukken, digitale posters, virtuele modellen of digitale prototypes kunnen 1:1 full colour worden weergegeven op het display.

Met een standaard resolutie van 1920x1080, is het display al geconfigureerd voor dsRGB. Dit geeft directe kleurnauwkeurigheid van content die is ontworpen volgens de dsRGB-standaard. De monitor heeft een contrast ratio van 4000:1 en een helderheid van 400cd (maximale helderheid 700) cd/m2.

Een van de kenmerken is de mogelijkheid om kleurkalibratie met hardware te ondersteunen, door middel van zijn interne 10-bit Lookup Table (LUT). Het display kan te allen tijde opnieuw worden gekalibreerd naar dsRGB of een andere passende helderheid, witpunt- en gammacombinatie, via de DVI-D of DisplayPort-connectoren met NEC's SpectraView state of the art Profiler PD-software.

Het 55-inch beeldscherm is van hoge waarde voor de gebruikers, aangezien de beelduniformiteit (gemeten volgens de IEC 61966-4) zelfs op dit formaat wordt gehandhaafd, wat zorgt voor een consistente kleurenweergave met SPVA TFT-technologie en een actieve schermoppervlak van 1209 x 680 mm.

De SpectraView 552 is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen en biedt de mogelijkheid tot serieschakeling. Daarnaast heeft het display een paar 10W ingebouwde luidsprekers. NEC's dual slot-technologie maakt integratie van single board computers en andere optionele slot-producten mogelijk op basis van de huidige NEC en nieuwe NEC/Intel OPS-standaard. Hierdoor is het niet nodig om externe apparatuur te gebruiken. Verschillende analoge aansluitmogelijkheden en DVI-D (met HDCP), HDMI en DisplayPort-connectoren, zorgen voor de connectiviteit.
   

Terug naar nieuws overzicht