Oracle onthult Oracle Cloud Services Portfolio
03-10-2012

Oracle onthult Oracle Cloud Services Portfolio


Oracle heeft zijn cloud-dienstenportfolio uitgebreidt.
De zeven nieuwe, preview Oracle Cloud Services zijn een toevoeging aan Oracle’s bestaande portfolio van Platform Services, Application Services en Social Services, die allemaal op basis van een abonnement beschikbaar zijn. Klanten kunnen kiezen voor een maand-tot-maand abonnement of een contract voor langere termijn.Oracle onthult ook een set van ondersteunende middelen en Oracle Cloud partnerprogramma's, zodat partners sneller nieuwe diensten en producten aan hun klanten kunnen bieden. Dat zijn:

Oracle Planning en Budgettering Cloud Service: stroomlijnt financiële planning, budgettering en forecasting-processen door gebruik te maken van Oracle Hyperion Planning in een cloud-dienst op abonnementbasis.

Oracle Financial Reporting Cloud Service: voor het maken en presenteren van managementrapportages en financiële rapporten.

Oracle Data en Insight Cloud Service: voegt data samen uit zowel interne, sociale als externe bronnen en koppelt deze gegevens aan zakelijke toepassingen zoals CRM, zodat klantgegevens altijd up-to-date zijn.

Oracle Social Sites Cloud Service: stelt organisaties in staat websites te bouwen om in te spelen op de veranderende behoeften van klanten.

Oracle Storage Cloud Service: voor het opslaan en beheren van digitale content in de cloud, geïntegreerd met andere Oracle Cloud-diensten die online opslag vereisen.

Oracle Messaging Cloud Service: een infrastructuur voor datacommunicatie tussen applicaties zowel binnen de Oracle Cloud als daarbuiten via asynchrone bericht wachtrijen.

Oracle Developer Cloud Service: vereenvoudigt collaboratieve software-ontwikkeling door het bieden van een op standaarden gebaseerde omgeving die de complete ontwikkel-lifecycle ondersteunt. Biedt toegang tot source control management, issue tracking, continue integratie en samenwerking aan documenten.

Deze nieuwe diensten worden toegevoegd aan de volgende diensten, zoals de Oracle Cloud Application Services. De Oracle Cloud Application Services portfolio omvat ERP Services, HCM Services, Talent Management Services, Sales en Marketing Services, Customer Service en Support.

Daarnaast zijn de Application Services nu geïntegreerd met Social Services waarmee organisaties hun processen en systemen kunnen aanpassen door gebruik te maken van de mogelijkheden van sociale media. Oracle Cloud Social Services portfolio omvat Oracle Social Network, Oracle Social Marketing Services, Oracle Social Engagement en Monitoring Services en Oracle Social Sites.

Oracle Cloud Platform Services portfolio omvat Database Service en Java Service en zal binnenkort ook Mobile Services, Collaboration Services, Analytics Services en Application Store behelzen. Met Oracle Database en Java Cloud Services krijgen klanten toegang tot de database en Java EE-applicatieserver in de cloud.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud