CO2ACH app geeft persoonlijke CO2-uitstoot aan
11-10-2012
Deel dit artikel:

CO2ACH app geeft persoonlijke CO2-uitstoot aan


Medewerkers van Microsoft, de Rabobank, Schiphol Group en de gemeente Haarlemmermeer kunnen exact berekenen hoeveel CO2 ze per persoon uitstoten. Via de applicatie CO2ACH vullen zij op hun computer gegevens als reisafstand, vervoermiddel en energiegebruik op kantoor in, waarna ze direct inzichtelijk krijgen wat hun persoonlijke CO2-footprint is.

De interne lancering vindt plaats op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. CO2ACH is een pilot van de vier organisaties met als doel om de CO2-uitstoot per medewerker te verminderen. Via CO2ACH krijgen de organisaties inzicht in welke factoren een gedragsverandering teweegbrengen.

De eerste bevindingen van de pilot worden in november bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat CO2ACH in een later stadium voor iedereen beschikbaar wordt en organisaties de applicatie makkelijk kunnen uitbreiden – afhankelijk van hun behoefte. Omdat de tool gebruik maakt van Microsoft cloud technologie kan publieke data als filemeldingen, weerberichten of OV-informatie, en bedrijfsspecifieke data zoals het aantal beschikbare parkeerplaatsen of printgedrag van werknemers worden toegevoegd, aldus Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software