Redactie - 13 oktober 2012

F5 Networks koppelt zijn producten met VMware VXLAN


F5 Networks gaat zijn producten koppelen met VXLAN van VMware, zodat software defined networking (SDN) ondersteund wordt. SDN zorgt voor een scheiding tussen het beheer- en het datagedeelte in routers en switches, waardoor een netwerk makkelijker is in te richten en te beheren. Bedrijven die zowel F5- als VMware-technologie gebruiken, krijgen door de integratie meer mogelijkheden op het gebied van beveiliging, prestatieverbetering en optimalisering binnen hun virtuele of cloud-omgevingen, zo menen de twee partners.

 
Software defined networking (SDN) 
F5 levert de producten waarmee een software defined datacenter kan worden gerealiseerd. Hierbij is het uitgangspunt interoperabiliteit tussen verschillende netwerksoorten, waaronder traditionele VLANs en de nieuwste SDN-soorten als VXLAN. VXLAN stelt gebruikers in staat virtuele domeinen los te koppelen van de onderliggende netwerk- en virtualisatie-infrastructuur. Hierdoor verbetert de schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid. Door geïsoleerde domeinen binnen het bestaande datacenter te maken, kunnen gebruikers elastische, logische netwerken maken zonder beperkt te worden door fysieke grenzen, aldus F5.
 
De BIG-IP producten van F5 profiteren van de voordelen van VXLAN in de nieuwste VMware-omgevingen, gebaseerd op VMware vSphere en vCloud Director. Dankzij de combinatie van F5‘s BIG-IP portfolio en de VXLAN-mogelijkheden kunnen bedrijven op een veilige manier cloud-omgevingen schalen en activiteiten daarbinnen stroomlijnen, zo zeggen F5 en VMware.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!