Redactie - 17 oktober 2012

Netgear introduceert WiFi-router Centria


Netgear introduceert de Centria, een alles-in-één-router die zowel een automatische backup/media server is als een WiFi-router met hoge snelheid.

Centria is een dualband high-performance-router met als toevoeging automatische gegevens backup voor zowel PC als Mac. En indien een PC of Mac wordt gestolen of defect is, kan er nog steeds toegang worden verkregen tot gegevens die op Centria staan door een andere computer te gebruiken. Routers zijn geschikt voor het maken van een backup omdat ze altijd aan staan en het centrale verbindingspunt zijn voor alle computers thuis. Een ander voordeel van de Centria is dat deze gebruikt kan worden voor het opslaan van foto’s, media en documenten die teveel ruimte in beslag nemen op een computer. Centria gebruikt een interne SATA harde schijf en/of een externe USB-harddisk voor de backup en opslag van gegevens.

Centria bevat NETGEAR ReadySHARE Vault voor gegevens backup van Windows PC en ondersteunt Apple Time Machine voor Mac om een draadloze backup naar de geïntegreerde harde schijf of USB-harddisk te kunnen maken.

Twee modellen
De Centria is verkrijgbaar in twee modellen. Met de WNDR4700 is het mogelijk om een eigen harde schijf toe te voegen aan de interne opslagruimte. De WNDR4720 komt met een interne 2 TB harde schijf. De interne harde schijf is eenvoudig zelf te upgraden op elk gewenst moment en dat is een primeur binnen de industrie. Beide modellen bieden twee SuperSpeed USB 3.0 poorten, die tot 10 keer sneller zijn als de standaard USB 2.0 poorten. De USB 3.0 poorten voorzien in additionele opslagcapaciteit met compatible USB 3.0 externe harde schijven. Een SD-kaartlezer zorgt voor eenvoudige, backup van media naar de interne harddrive met een enkele klik, aldus NETGEAR.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!